diumenge, 4 de febrer de 2018

COC DE LLET CALENTA. HOMENATGE AL COC 100 DE LA GLÒRIA DEL BLOG NO TOT SON POSTRES... A LA CUINA


Coc de llet calenta en homenatge al COM 100 de la Glòria Mohedano del Blog No tot són postres...a la cuina.
Un coc que han cuinat a 6 mans amb la Marta de Pa de nous i l'Olga de la Cuina de l'Olga.
Per celebrar-ho, també l'hem fet la Teresa de Com a casa res!, la Laura de Cuinejar, l'Anna de m'Agrada Cuinar, la Montse de Lacuinademussola Mussola i jo és clar!!
Ingredients:

4 ous
300 de sucre
250 ml de llet
220g de mantega
1 beina de vainilla
1 sobre de llevat químic
300 de farina

Preparació:

Encamisem un motlle de 22cm de diàmetre, (mantega i farina, perquè no s'enganxi).
Amb la batedora de varetes, batem els ous i el sucre durant 5 minuts fins que estiguin ben escumosos.
En un cassó posem al foc la llet i la mantega, quan comenci a bullir ho retirem del foc i hi afegim les pipetes de la  vainilla (obrim la beina pel mig i rasquem) . Afegim aquesta barreja, ben calenta, a poc a poc , a la barreja  que hem preparat anteriorment d'ous i sucre sense parar de batre.
Tamisem  la farina, hi afegim el llevat químic i ho anem incorporant a poc a poc a la barreja anterior. Quan ho tinguem tot ben lligat ho aboquem al motlle i el posem al forn, uns 40 minuts a 200º, passat aquest temps abaixem la temperatura, a 180º i ho deixem 10 minuts més. Ho punxem i quan veiem que l'escuradents surt net ja es pot traure del forn.
El posem a refredar damunt una reixeta i una vegada fred l'empolvorem amb sucre glaç.
Si teniu TH també és pot fer.
Queda molt bo!!


2 comentaris:

  1. Veure que després de tant de temps has tornat a obrir el blog per mi em fa moltíssima il•lusió!
    Moltes gràcies Carme
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó!! el que fan les empentes i el poderio de la ganxeta.
      Gràcies per comptar amb mi Glòria.

      Elimina