diumenge, 24 de maig del 2009

Braç de gitano de tonyina


D'ara endavant, en aquests dies, que comença a venir la calor, venen les ganes de menjar coses freques i, el braç de gitano és un dels plats que a l'estiu entren força bé. Si per dinar son colla, doncs va força bé per a tothom, doncs almenys a casa, com el diumenges acostumem a dinar al tros, som força colla, així que hem de fer dinars que agradin a tothom i que també facin torna.
També agrada en el nens, doncs generalment la tonyina i les olives els hi agraden, per tant, aquest any ja el demanaven.
INGREDIENTS:
1.500 g de patates
30 g margarina
sal, pebre
Pel farcit:
250 g tonyina escurreguda
200 g olives farcides d'anxova
50 g de moresc
5 ous
3 pebrots morrons
30 g de cogombres gust anxova
50 g maionesa d'all
ceba tendra (opcional)
PREPARACIÓ:
Comencem bullin les patates senceres, mentrestant tallem tots els ingredients del farcit ben patites i una vegada tot en un bol, barregem amb la mica de maionesa i deixem refredar, reservem 1 rovell per després poder guarnir.
Una vegada tenim les patates bullides, les pelem i passem pel passapurés, afegim, sal i pebre, la margarina o mantega, segons el gust de cadascú i la possem sobre un drap blac mullat. Per tal de poder-la treballar bé possem un paper film i l'estirem amb el curró, que quedi un quadrat. Una vegada tenim el puré de patata a la mida que volem afegim els ingredients que haviem reservat en fresc. Embolquem en compte i emplatem. Tot seguit guarnirem amb la maionesa, el rovell, cogombres, pebrot etc. i possem a refredar per menjar fred.
Apa, que vagi de gust!!




2 comentaris:

  1. Tens raó que quan ve la calor aquests plats freds vénen molt de gust.Es poden preparar amb antelació, i els seus ingredients agraden a tothom!
    Un petó

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord! Aquest plat fred és ideal per l'època d'estiu! :)
    Petons!

    ResponElimina