diumenge, 17 de maig del 2009

Coca d'escalivada o enramada



Aquesta coca, és un àpat, que sempre quedes bé en un sopar d'aquells que no hi ha compromís, fins i tot quan s'organitzen sopars que cadascú ha de portar alguna cosa cuinada, quedes com una reina.
És ràpida de fer, si tens l'escalivada a punt, i si no, en un moment la fem.
Habitualment el diumenges el meu pare a l'hort, ja em prepara el caliu per fer-ne per a tota la setmana, doncs és un menjar habitual a casa nostre, per acompanyar la carn o el peix, així que sempre en tinc, fins hi tot, safates congelades, per si surt una ocasió de fer alguna cosa amb l'escalivada, tot i que el gust també de llenya canvia el 100%, és per això, una de les raons que tinc al congelador.

INGREDIENTS:
Escalivada (pebrot i alberginia)
Ceba
salsitxes
Farina
Llevat de forner
oli
sal
pebre
aigua

PREPARACÓ:
Per la massa:

En un bol, afegirem 250 g. de farina, 1/2 vas d'oli, una culleradeta de sal. A banda desfem el llevat amb un vas d'aigua tèbia, que quan s'hagi desfet el llevat afegirem a la resta dels ingredients, farem un bola i la deixarem reposar fins doble el seu volum, en un lloc temperat.

També, la podem fer amb farina preparada per a pizza, d'aquesta manera afegim els 250 g. el vas d''aigua tèbia, l'oli i la sal i fem la bola i deixem doblar la massa, queda perfecte també.

Perquè no sigui massa oliosa, pocho la ceba tallada a rodanxes al micro, amb un raig d'oli, sal i una miqueta d'aigua.
Les salsitxes, com les de casa són llargues, en faig 2 d'una, això va a gust de cadascú.
Una vegada tenim la massa llesta, estirem amb un corro, i fem un burlet a tot el boltant de la massa, aleshores, forrem tota la base de la ceba que tenim potxada, decorem amb les salsitxes i omplim els buits amb el pebrot i l'albergina, a l'escalivada posem una mica de sal i pebre i un raig d'oli cru, i enfornes, aprox. 15 minuts i anem controlant que no es cremi, depen del forn i si eagrada més blanca o en el nostre cas ens agrada torradeta.
Que vagi de gust!!





4 comentaris:

  1. Carme, tota la raó!! Un plat senzill i dels de quedar bé i a més, que agrada a tothom!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Un plat molt versàtil, tan pels ingredients com per les ocasions de menjar-lo, ja que queda igual de bé amb convidats que davant de la tele mirant una bona peli :)

    ResponElimina
  3. Tens tota la raó és un plat amb el que sempre quedes bé, tant per cada dia, com fins i tot en dies més festius que la solem acompanyar d'un cava ben fred, Uhmmm!! Quina gran combinació ...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Bon dia,
    Jo em preguntaba si les salsitxes les pasem per la paella abanas de posarles sobre la masa.

    RAQUEL

    ResponElimina