dimecres, 13 de maig del 2009

Espàrrecs de marge saltejats amb llom Ibèric i formatge de cabra






Tot i que ja s'acaba la temporada perquè els espàrrecs de marge surten amb el darrer sol de l'hivern.
És habitual veure gent caminant pels marges de carreteres cada matí o en el meu cas per la variant. Gairabé sempre són els mateixos, abans que despunti el sol, surten a caminar i de pasada a fer el manat d'espàrrecs.
En altre ocasió vaig dir-vos que tinc la sort que me'ls regalen, així doncs encara els assaboreixo més. Darrerament estic fent-los de diverses maneres, tot i que gairebé sempre en remenat i llagostins, en remenat i botifarra negre, etc.
Dilluns vaig pensar que la combinació hauria d'estar força bona perquè se li diu, i a més , amb ingredients de primera, ja hi sóc.
Efectivament!! molt bons, el contrast del formatge amb el llom i l'espàrrec, per llapar-se els dits.
Ingredients:
Espàrrecs de marge
all laminat
Sal i pebre al gust

Preparació:
Es van trencant els espàrrecs fins que la tija sigui més dura, és a dir, que no costi trencar. En una paella amb oli, afegim els alls a làmines, els dorem i seguidament afegim els espàrrecs, saltegen tot junt i, una vegada estiguin més o menys tous, s’afegeix el llom Ibèric tallat a quadrets petits, saltejarem una mica, que el llom no arribi a encongir-se i emplatem.
Una vegada al plat adornem amb el formatge de cabra (o de rulo), haurem escalfat el forn una mica per tal de donar un cop de calor al formatge. No és suficient amb l'escalfor dels espàrrecs, per tant, una mica de res, decorem amb julibert el plat i per sobre del formatge.
Que vagi de gust!!


3 comentaris:

  1. Carme, doncs un plat deliciós i ben senzill de preparar!! :) Perfecte!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Genials, els teus esparrecs. felicitas i petons

    ResponElimina