dijous, 7 de maig del 2009

Sardina tipus Getaria


La saridina sempre ha estat un peix menyspreat a diferència d'altres, però en realitat és un peix força bo i es pot cuinar de diferents formes i maneres, tot i que ara, sembla peix de rics. Avui per avui igual que el saitó són cars, (tot i que ara en diuen peix barat) si fem comparacions, d'uns anys ençà, ha pujat força.
L'avi del meu del meu marit, que anava en mar, sempre deia que "la sardina és peix de pobres, però ben bona que n'és", ara fins hi tot es fan arrossejats de sardina i de saitó, qui ho havia de dir oi?
Dies enrere també llegia en un diari que alguns cuiners, al Mercat de St. Josep havien cuinat peix barat.
Bé, com a casa sempre hem menjat sardina, sobretot cuinada en escabetx, que per a mi és deliciosa, avui l'he volgut fer una mica com fan l'anxova al País Basc (saitó a casa nostre), tipus Getaria.

Ingredients:
Sardina fresca (mida petita), de Vilanova
farina
oli
alls
canyena
vinagre

Preparació:

Enfarinem una mica les sardines i les posem a fregir, al punt, que no siguin massa freixides, solament que agafin color.
Les coloquem en una safata i, mesntrestant tallarem alls a llàmines els fregirem junt amb la canyena. Quan estiguin rosets amb cuidado afagirem un got de vinagre. Hem d'anar en compte, doncs salta molt, per tant taparem la paella, no del tot, deixant una mica d'aire, i agafada amb la nostre mà.
Una vegada no espetegui l'oli ho afegirem per sobre de les sardines que tenim preparades a la safata.

Això també està molt bó amb rap fet a la brassa, bacallà fet igual que les sardines i acompanyat de pebrots verds.
Bé, s'ha de tastar.


1 comentari:

  1. No en compro gaire, de sardina, perquè en tinc dos a casa que no els agrada i a mi no se'm posa bé, sobre tot si és grossa. Però si és de mida petita a vegades no puc resistir la temptació i en compro.
    Escabetxades també m'agraden molt, sobre tot per l'olor que fan. I aquesta manera teva de preparar-les, canviant la canyena pel pebre vermell, és com ho faig jo. Ah, hi poso també una fulla de llorer!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina