dissabte, 28 de novembre del 2009

Croquetes de llenguado



Segons el diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans diu:

LLENGUADO:

Peix de la família dels soleids, de cos oval i molt aplanat, la boca lateral i els ulls al costat dret (Solea solea). llenguado d’arena Peix de la família dels soleids, d’uns 20 centímetres de llargada, amb bandes transversals o amb grans taques sobre el costat pigmentat i sobre les aletes.
El que desconeixia, són les diferents classes que hi han, a banda de les diferències de cadascú.
Hi ha el llenguado bord, el llenguado de sis ulls, el llenguado nassut i també llenguado tasconer, doncs bé, ara ja conec una mica més dels llenguados, si que darrerament són més grans que anys enrere, tot i que quan el compro més gran penso que són de fora, tot i això, a la meva filla és un dels peixos que més li agrada i, gairebé quasi cada nit en menja un, per tant les croquetesli encanten, així que dies enrere van venir unes amigues seves a dinar i una de les coses que hi havien per fer el vermutet van ser les croquetes i, la veritat van tenir molt i molt d'èxit, tot i que alguna mai havia menjat croquetes de peix.

Posem el llenguado al micro amb una mica d'aigua, 1 all i una fulla de llorer, durant uns 4 minuts; quan està cuit, es neteja d'espines, es fa a tallets petits. Tot seguit es sofregeix ceba, quan estigui tobeta s'afegeix el lleguado es dona un tomet, tot seguit hi afegim 2 o 3 cullerades de farina, es pasa una mica per tal que la farina no quedi amb gust a cru, tot seguit s'afegeix el fumet de la safata que hem cuit el llenguado i que previament haurem colat; anem desfen tot això, i mica en mica afegim la llet, tanmateix salpebrem, anem remenant fins obtenir una pasta que no s'enganxi a la paella però amb una textura fina.
Deixem refredar, tapem la pasta amb un paper film per tal que les vores no quedin seques.

Amb dos culleres fem la forma de la croqueta, la pasem per l'ou batut i tot seguit pel pa ratllat.(les podem congelar)
Servides calentes són més bones, quan fas una mossegada per dins està molt tobeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada