divendres, 30 de novembre del 2012

SOPA DE FARIGOLA- BLOGS CONTRA LA FAM 2012



És un any difícil i, encara es prepara força més, ara és hora que entre tots ajudem a les famílies necessitades,  que per diverses circumstàncies  estan passant una mala època  que de ben segur la majoria no l'han triat.
D'altra banda no hem d'oblidar que ajudar a recaptar aliments és solament avui (Gran Recapte del Banc d'aliments 2012), durant l'any també hi han centres de Càritas i d'altres Organitzacions per totes les nostres Viles i ciutats.  Així doncs donem-lis  un cop de mà, que ningú passi gana i molt menys cap nen/nena sense menjar.

INGREDIENTS:

5 Tiges de farigola
4 alls sencers
4 llesques de pa sec
2 c.s. d'oli
1 c.p. pebre vermell dolç 
1 l d'aigua
Sal 

PREPARACIÓ:

En una olleta d'acer o de fang incorporem l'oli, una vegada estigui al punt d'escalfor,  afegim els alls sencers, sense pelar i, que prèviament els hi hem fet un tall al mig i els deixem enrossir.

Tot seguit afegim la farigola enrossint-la una mica, junt amb els alls, amb tot això ben ros, afegim la cullaradeta de pebre vermell dolç, apartant l'olla del foc per tal que no es cremi el pebre vermell (el pebre vermell es crema fàcilment), tot seguit afegim les llesques de  pa tallades petites, barregem tot bé per tal que el pa quedi impregnat de tot l'oli i el pebre vermell.  Afegim l'aigua i deixem bullir 1/2 hora 3/4 hora ben bons, quan més cocció tingui, més esponjosa estàra la sopa, si cal, anem afegim una mica d'aigua o bé si prèviament fem un te amb unes tiges a banda.
També si ens agrada se li pot afegir al final de la cocció un ou batut, es remena per tal que vagi quallant a fils i es deixa coure 2 minuts més.
Aquesta recepta és força econòmica, es d'aquelles que tenen  les tres BBB.
Que vagi de gust.!!






5 comentaris:

  1. Quan era petit en menjava sovint, ho recomano és molt bona i escalfa la panxa !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim: A banda de que escalfa la panxa, també la neteja i sí, escalfa força. gràcies pel teu comentari.
      Salut,

      Elimina
  2. El meu avi en menjava tot sovint i el meu pare també!!!
    Quins records m'has portat de nou!!!
    M'agrada molt tornarte a llegir de nou... no tardis tant en publicar... ;P
    Bon Any i sobre tot Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Lourdes. Una abraçada i Bon Any!!

    ResponElimina