Coc de llet calenta en homenatge al COM 100 de la Glòria Mohedano del Blog No tot són postres...a la cuina.
Un coc que han cuinat a 6 mans amb la Marta de Pa de nous i l'Olga de la Cuina de l'Olga.
Per celebrar-ho, també l'hem fet la Teresa de Com a casa res!, la Laura de Cuinejar, l'Anna de m'Agrada Cuinar, la Montse de Lacuinademussola Mussola i jo és clar!!
Ingredients:
4 ous
300 de sucre
250 ml de llet
220g de mantega
1 beina de vainilla
1 sobre de llevat químic
300 de farina
Preparació:
Encamisem un motlle de 22cm de diàmetre, (mantega i farina, perquè no
s'enganxi).
Amb la batedora de varetes, batem els ous i el sucre durant 5 minuts fins que estiguin ben escumosos.
En un cassó posem al foc la llet i la mantega, quan comenci a bullir ho retirem del foc i hi afegim les pipetes de la vainilla (obrim la beina pel mig i rasquem) . Afegim aquesta barreja, ben calenta, a poc a poc , a la barreja que hem preparat anteriorment d'ous i sucre sense parar de batre.
Tamisem la farina, hi afegim el llevat químic i ho anem incorporant a poc a poc a la barreja anterior. Quan ho tinguem tot ben lligat ho aboquem al motlle i el posem al forn, uns 40 minuts a 200º, passat aquest temps abaixem la temperatura, a 180º i ho deixem 10 minuts més. Ho punxem i quan veiem que l'escuradents surt net ja es pot traure del forn.
El posem a refredar damunt una reixeta i una vegada fred l'empolvorem amb sucre glaç.
Amb la batedora de varetes, batem els ous i el sucre durant 5 minuts fins que estiguin ben escumosos.
En un cassó posem al foc la llet i la mantega, quan comenci a bullir ho retirem del foc i hi afegim les pipetes de la vainilla (obrim la beina pel mig i rasquem) . Afegim aquesta barreja, ben calenta, a poc a poc , a la barreja que hem preparat anteriorment d'ous i sucre sense parar de batre.
Tamisem la farina, hi afegim el llevat químic i ho anem incorporant a poc a poc a la barreja anterior. Quan ho tinguem tot ben lligat ho aboquem al motlle i el posem al forn, uns 40 minuts a 200º, passat aquest temps abaixem la temperatura, a 180º i ho deixem 10 minuts més. Ho punxem i quan veiem que l'escuradents surt net ja es pot traure del forn.
El posem a refredar damunt una reixeta i una vegada fred l'empolvorem amb sucre glaç.
Si teniu TH també és pot
fer.
Queda molt bo!!
Veure que després de tant de temps has tornat a obrir el blog per mi em fa moltíssima il•lusió!
ResponEliminaMoltes gràcies Carme
Ptnts
Glòria
Tens raó!! el que fan les empentes i el poderio de la ganxeta.
EliminaGràcies per comptar amb mi Glòria.
¡Interesante blog! Espero poder leer más contenido vuestro. ¡Me ha gustado mucho!
ResponEliminaMuy buen post, gracias por compartir esta información, sin duda seguiré esperando a que subas más contenido.
ResponEliminaMuy buen post, gracias por compartir esta información, sin duda seguiré esperando a que subas más contenido.
ResponEliminaMuchas gracias por la información dada y por el tiempo dedicado. Me ha encantado
ResponEliminaMe encanta, tiene una pinta fantástica...riquísimo!!
ResponElimina