diumenge, 24 de maig del 2009

Boles de Mascarpone i confitura de moniato


He volgut fer una provatura que ha quedat pel meu gust bé i alhora unes postres diferents.
Com havia fet les crestes de la Gemma i m'havia sobrat mitja llauna de confitura, i també mascarpone d'altra coseta que vaig prepara ahir, he decit que una cosa amb l'altra em sortirien unes postres per avui, que segurament ens agradarien a tots, per això l'arrebossat de les boles ha estat diferent, doncs d'aquesta manera he pensat en les petites i en tots els grans.

INGREDIENTS:
1/4 de tarrina de Formatge mascarpone
40 g de confitura de moniato

Per la guarnició:
lacasitos de colors triturats
fideus de xocolata
ametlla torrada picada

PREPARACIÓ:

Axafem la confitura i barregem amb el formatge fins que quedi una textura fina, ho reservarem una estona al congelador, per tal que quedi una mica consisten per fer les boles i arrebossar-les amb el que més ens agradi.
Sencill i bo!!

Braç de gitano de tonyina


D'ara endavant, en aquests dies, que comença a venir la calor, venen les ganes de menjar coses freques i, el braç de gitano és un dels plats que a l'estiu entren força bé. Si per dinar son colla, doncs va força bé per a tothom, doncs almenys a casa, com el diumenges acostumem a dinar al tros, som força colla, així que hem de fer dinars que agradin a tothom i que també facin torna.
També agrada en el nens, doncs generalment la tonyina i les olives els hi agraden, per tant, aquest any ja el demanaven.
INGREDIENTS:
1.500 g de patates
30 g margarina
sal, pebre
Pel farcit:
250 g tonyina escurreguda
200 g olives farcides d'anxova
50 g de moresc
5 ous
3 pebrots morrons
30 g de cogombres gust anxova
50 g maionesa d'all
ceba tendra (opcional)
PREPARACIÓ:
Comencem bullin les patates senceres, mentrestant tallem tots els ingredients del farcit ben patites i una vegada tot en un bol, barregem amb la mica de maionesa i deixem refredar, reservem 1 rovell per després poder guarnir.
Una vegada tenim les patates bullides, les pelem i passem pel passapurés, afegim, sal i pebre, la margarina o mantega, segons el gust de cadascú i la possem sobre un drap blac mullat. Per tal de poder-la treballar bé possem un paper film i l'estirem amb el curró, que quedi un quadrat. Una vegada tenim el puré de patata a la mida que volem afegim els ingredients que haviem reservat en fresc. Embolquem en compte i emplatem. Tot seguit guarnirem amb la maionesa, el rovell, cogombres, pebrot etc. i possem a refredar per menjar fred.
Apa, que vagi de gust!!




dilluns, 18 de maig del 2009

Mitges llunes farcides de quatre formatges amb salsa de bolets i nous

Com que ara fa temps que la dieta ens acompanya a casa, feia temps que no cuinava pasta, així que aquest dissabte, després d'haver gaudit de la visita al Mercat de la Boqueria i, haver comprat unes quantes coses...Som-hi.
Mitges llunes farcides de quatre formatges, amb salsa de bolets variats i nous.

INGREDIENTS:
Pasta Fresca farcida quatre formatges (100 g. per persona)
Barreja de bolets secs (40.g)
nous (5)
ceba (1)
crema de llet (200ml)
sal (al gust)
pebre (al gust)
oli (per sofregir la ceba)
formatge parmesà (al gust)

PREPARACIÓ:

S'hidrata el variat de bolets, mentres tant anem sofregint una ceba tallada fina o picada, una vegada estigui rosa, s'afegeixen el bolets ja hidratats que previament haurem colat, també deixarem el te del bolets a banda. (la resta del te sobrant, el podem congelar per altres ocasions).
Quan la ceba i els bolets estiguin potxats, s'afegeix la crema de llet, salpebrem, i també afegirem un got del te que haviem reservat, per tal que la salsa no quedi espesa, però si ha de quedar lligada.
Amb les mitges llunes bullides emplatarem i guarnirem amb les nous tallades a quadrets petits, també cadascú afegirà el parmesà a gust.
Que vagi de gust!!

diumenge, 17 de maig del 2009

Coca d'escalivada o enramada



Aquesta coca, és un àpat, que sempre quedes bé en un sopar d'aquells que no hi ha compromís, fins i tot quan s'organitzen sopars que cadascú ha de portar alguna cosa cuinada, quedes com una reina.
És ràpida de fer, si tens l'escalivada a punt, i si no, en un moment la fem.
Habitualment el diumenges el meu pare a l'hort, ja em prepara el caliu per fer-ne per a tota la setmana, doncs és un menjar habitual a casa nostre, per acompanyar la carn o el peix, així que sempre en tinc, fins hi tot, safates congelades, per si surt una ocasió de fer alguna cosa amb l'escalivada, tot i que el gust també de llenya canvia el 100%, és per això, una de les raons que tinc al congelador.

INGREDIENTS:
Escalivada (pebrot i alberginia)
Ceba
salsitxes
Farina
Llevat de forner
oli
sal
pebre
aigua

PREPARACÓ:
Per la massa:

En un bol, afegirem 250 g. de farina, 1/2 vas d'oli, una culleradeta de sal. A banda desfem el llevat amb un vas d'aigua tèbia, que quan s'hagi desfet el llevat afegirem a la resta dels ingredients, farem un bola i la deixarem reposar fins doble el seu volum, en un lloc temperat.

També, la podem fer amb farina preparada per a pizza, d'aquesta manera afegim els 250 g. el vas d''aigua tèbia, l'oli i la sal i fem la bola i deixem doblar la massa, queda perfecte també.

Perquè no sigui massa oliosa, pocho la ceba tallada a rodanxes al micro, amb un raig d'oli, sal i una miqueta d'aigua.
Les salsitxes, com les de casa són llargues, en faig 2 d'una, això va a gust de cadascú.
Una vegada tenim la massa llesta, estirem amb un corro, i fem un burlet a tot el boltant de la massa, aleshores, forrem tota la base de la ceba que tenim potxada, decorem amb les salsitxes i omplim els buits amb el pebrot i l'albergina, a l'escalivada posem una mica de sal i pebre i un raig d'oli cru, i enfornes, aprox. 15 minuts i anem controlant que no es cremi, depen del forn i si eagrada més blanca o en el nostre cas ens agrada torradeta.
Que vagi de gust!!





dimecres, 13 de maig del 2009

Espàrrecs de marge saltejats amb llom Ibèric i formatge de cabra






Tot i que ja s'acaba la temporada perquè els espàrrecs de marge surten amb el darrer sol de l'hivern.
És habitual veure gent caminant pels marges de carreteres cada matí o en el meu cas per la variant. Gairabé sempre són els mateixos, abans que despunti el sol, surten a caminar i de pasada a fer el manat d'espàrrecs.
En altre ocasió vaig dir-vos que tinc la sort que me'ls regalen, així doncs encara els assaboreixo més. Darrerament estic fent-los de diverses maneres, tot i que gairebé sempre en remenat i llagostins, en remenat i botifarra negre, etc.
Dilluns vaig pensar que la combinació hauria d'estar força bona perquè se li diu, i a més , amb ingredients de primera, ja hi sóc.
Efectivament!! molt bons, el contrast del formatge amb el llom i l'espàrrec, per llapar-se els dits.
Ingredients:
Espàrrecs de marge
all laminat
Sal i pebre al gust

Preparació:
Es van trencant els espàrrecs fins que la tija sigui més dura, és a dir, que no costi trencar. En una paella amb oli, afegim els alls a làmines, els dorem i seguidament afegim els espàrrecs, saltegen tot junt i, una vegada estiguin més o menys tous, s’afegeix el llom Ibèric tallat a quadrets petits, saltejarem una mica, que el llom no arribi a encongir-se i emplatem.
Una vegada al plat adornem amb el formatge de cabra (o de rulo), haurem escalfat el forn una mica per tal de donar un cop de calor al formatge. No és suficient amb l'escalfor dels espàrrecs, per tant, una mica de res, decorem amb julibert el plat i per sobre del formatge.
Que vagi de gust!!


dijous, 7 de maig del 2009

Sardina tipus Getaria


La saridina sempre ha estat un peix menyspreat a diferència d'altres, però en realitat és un peix força bo i es pot cuinar de diferents formes i maneres, tot i que ara, sembla peix de rics. Avui per avui igual que el saitó són cars, (tot i que ara en diuen peix barat) si fem comparacions, d'uns anys ençà, ha pujat força.
L'avi del meu del meu marit, que anava en mar, sempre deia que "la sardina és peix de pobres, però ben bona que n'és", ara fins hi tot es fan arrossejats de sardina i de saitó, qui ho havia de dir oi?
Dies enrere també llegia en un diari que alguns cuiners, al Mercat de St. Josep havien cuinat peix barat.
Bé, com a casa sempre hem menjat sardina, sobretot cuinada en escabetx, que per a mi és deliciosa, avui l'he volgut fer una mica com fan l'anxova al País Basc (saitó a casa nostre), tipus Getaria.

Ingredients:
Sardina fresca (mida petita), de Vilanova
farina
oli
alls
canyena
vinagre

Preparació:

Enfarinem una mica les sardines i les posem a fregir, al punt, que no siguin massa freixides, solament que agafin color.
Les coloquem en una safata i, mesntrestant tallarem alls a llàmines els fregirem junt amb la canyena. Quan estiguin rosets amb cuidado afagirem un got de vinagre. Hem d'anar en compte, doncs salta molt, per tant taparem la paella, no del tot, deixant una mica d'aire, i agafada amb la nostre mà.
Una vegada no espetegui l'oli ho afegirem per sobre de les sardines que tenim preparades a la safata.

Això també està molt bó amb rap fet a la brassa, bacallà fet igual que les sardines i acompanyat de pebrots verds.
Bé, s'ha de tastar.


Trinxat de bròquil amb botifarró de ceba gratinat



Quan vaig fer aquesta barreja, pensava que no podria quedar bé, però la veritat va quedar força bona i diferent.
M'havia sobrat bròquil (bord), doncs sovint en mengem, ja que a la meva filla i el meu marit els hi encanta i, ateses les propietats que en té, doncs més si cal.
També hi havia un botifarró de ceba (morcilla de cebolla), així doncs vaig fer com si d'un trinxat es tractès i després gratinat al forn amb una mica de formatge, vaig lograr un plat olè!!, acompanyat d'un xurraco a la brassa, renoi!!
Havia fet la mateixa verdura ben diferent i ben bona.

Ingrediets:
Bròquil bord
patates
botifarró de ceba
formatge


Preparació:
Es bull el bròquil i la patata al punt, tot seguit ha d'estar ben escorregut.
En una paella afegim una mica d'oli, on saltejarem el botifarró, tot seguit afegim els demés ingrediets i formem com una truita, rectifiquem de sal, si cal i la posem al plat . En el mateix plat afegim una mica de formatge i li fem un toc de forn per a que foni.
A banda haurem fet la costella de vadella (xurrasco) al grill i emplatem tot junt.

Hi hà que tastar-ho!!