

Aquesta coca, és un àpat, que sempre quedes bé en un sopar d'aquells que no hi ha compromís, fins i tot quan s'organitzen sopars que cadascú ha de portar alguna cosa cuinada, quedes com una reina.
És ràpida de fer, si tens l'escalivada a punt, i si no, en un moment la fem.
Habitualment el diumenges el meu pare a l'hort, ja em prepara el caliu per fer-ne per a tota la setmana, doncs és un menjar habitual a casa nostre, per acompanyar la carn o el peix, així que sempre en tinc, fins hi tot, safates congelades, per si surt una ocasió de fer alguna cosa amb l'escalivada, tot i que el gust també de llenya canvia el 100%, és per això, una de les raons que tinc al congelador.
INGREDIENTS:
Escalivada (pebrot i alberginia)
Ceba
salsitxes
Farina
Llevat de forner
oli
sal
pebre
aigua
PREPARACÓ:
Per la massa:
En un bol, afegirem 250 g. de farina, 1/2 vas d'oli, una culleradeta de sal. A banda desfem el llevat amb un vas d'aigua tèbia, que quan s'hagi desfet el llevat afegirem a la resta dels ingredients, farem un bola i la deixarem reposar fins doble el seu volum, en un lloc temperat.
També, la podem fer amb farina preparada per a pizza, d'aquesta manera afegim els 250 g. el vas d''aigua tèbia, l'oli i la sal i fem la bola i deixem doblar la massa, queda perfecte també.
Perquè no sigui massa oliosa, pocho la ceba tallada a rodanxes al micro, amb un raig d'oli, sal i una miqueta d'aigua.
Les salsitxes, com les de casa són llargues, en faig 2 d'una, això va a gust de cadascú.
Una vegada tenim la massa llesta, estirem amb un corro, i fem un burlet a tot el boltant de la massa, aleshores, forrem tota la base de la ceba que tenim potxada, decorem amb les salsitxes i omplim els buits amb el pebrot i l'albergina, a l'escalivada posem una mica de sal i pebre i un raig d'oli cru, i enfornes, aprox. 15 minuts i anem controlant que no es cremi, depen del forn i si eagrada més blanca o en el nostre cas ens agrada torradeta.
Que vagi de gust!!