dimecres, 13 d’octubre del 2010

5è Vins&Blogs a la Finca Viladellops

LLISTA D'APUNTATS 

Starbase: Òscar,Cris i germana; Fem un mos: Sion i Miquel; Daniel Garcia Perís i Esposa; Climent Clerch; Albert Hatero; Manuel; Wine Pleasures; Vida quotidiada: David



El proper dia 20 de novembre a les 11.00 hores i fins les 13.00 hores  tindrà lloc el 5è Vins&Blogs de la Penedesfera a la Finca Viladellops. 

Els Vins&Blogs són trobades informals de blocaires, en aquest cas al Garraf, altres vegades han estat també al Penedès.
Aquestes trobades estan impulsades per  la Penedesfera, amb l'objectiu de fomentar la cultura de la gastronomía, el vi, la vinya i el cava, a la xarxa.
Aquesta trobada no només és oberta als blocaires del  Garraf, Alt i Baix Penedès, i l' Anoia , si no també d'altres comarques o persones interessades a compartir una bona estona.
En aquest cas, la blocaira del Portal de la Penedesfera organitzadora sóc jo (cuinetes-carme), així que si esteu interessats en assistir-hi i gaudir d'un tast dels vins de la Finca Viladellops, així com també un tast d'embotits d'un Mestre Xarcuter del Garraf, haureu de deixar una entrada al meu bloc.
L'aforament al Celler és limitat, (entre 15-20 pax) amb la qual cosa, anirà per ordre de rebuda.
Salut,


diumenge, 10 d’octubre del 2010

ARRÒS DE RAP AMB CEPS






Amb aquesta recepta participo al concurs gastronòmic organitzat per APICIUS 2010, patrocinat per San Ignacio, Taller de las tradiciones, La cocina de Plágaro, Servisem Gastronómico, Oh!Menaje y Cofradía del Cocido Vitoriano.
Tot seguit us deixo els enllaços i més cap al final els logos.


San Ignacio http://www.sanignacio.es/es/
El Taller de las Tradiciones
http://www.tradicion.es/
Oh!Menaje
http://menaje.oh-asis.com/
La cocina de Plágaro
http://lacocinadeplagaro.com/
Servisem Gastronomía http://www.servisem.es/
Cofradía del Cocido Vitoriano
http://cofradiadelcocidovitoriano.blogspot.com/
y a mi blog, como organizador del certamen http://la-cocina-paso-a-paso.blogspot.com/
  Fa dies que volia fer algun plat de peix i ceps, avui ha estat el dia; de la banda de dalt d’un rap, que en un principi ho havia reservat per a fer croquetes, he canviat el panorama i aquí teniu aquest arròs que ha quedat força bo i ha estat l’èxit del dinar d’avui.
Amb els talls de rap he fet uns quadradets, els he sofregit amb ceba, tomata i tot seguit he afegits els ceps, que prèviament els he tingut una mitja hora en remull. Una vegada he fet el sofregit, he rossejat l’arròs i tot seguit he afegit el fumet i també una mica del te del ceps.
La meva filla fins i tot, una vegada l’ha tingut al plat, per a fer una provatura, li ha ratllat formatge parmesà, com si d’un rissotto es tractés, pel meu gust sense el formatge millor, doncs no era el cas.
Que vagi de gust!!


VERSIÓN CASTELLANO:

Con esta receta participo en el concurso gastronómico organizado por APICIUS 2010, patrocinado por San Ignacio, Taller de las tradiciones, La cocina de Plágaro, Servisem Gastronómico, Oh! Menaje y Cofradía del Cocido Vitoriano.

Seguidamente os dejo los enlaces y, al final del post los logos de todos ellos.

San Ignacio http://www.sanignacio.es/es/
El Taller de las Tradiciones
http://www.tradicion.es/
Oh!Menaje
http://menaje.oh-asis.com/
La cocina de Plágaro
http://lacocinadeplagaro.com/
Servisem Gastronomía
http://www.servisem.es/
Cofradía del Cocido Vitoriano
http://cofradiadelcocidovitoriano.blogspot.com/
y a mi blog, como organizador del certamen http://la-cocina-paso-a-paso.blogspot.com/

Hace ya días que quería hacer algún plato de pescado con hongos y hoy ha sido el día apropiado.

De la parte de arriba del rape, tocando a la cabeza, en un principio me lo había reservado para hacer unas croquetas de rape, de repente he cambiado el panorama del que quería cocinar y aquí tenéis este arroz que ha quedado muy bueno y que ha sido un éxito de la comida de hoy.

Los trozos de rape, los he cortado a cuadrados, los he sofrito en aceite de oliva, posteriormente con cebolla, tomate y al final he añadido los hongos, que previamente los he tenido media hora en remojo.   Todo ello salpimentado, en su justa medida.
Una vez he tenido el sofrito hecho, he añadido el arroz, y he dado unas vueltas al arroz, con lo cual se ha sofrito todo junto.  A continuación he añadido caldo de pescado el té del remojo de los hongos, hasta que el arroz ha estado en su punto de cocción.

Mi hija, e incluso, una vez se lo he servido en el plato, por el hecho de hacer una probatura, le ha rallado queso parmesano, como para darle un toque de risotto., que no era el caso claro.
Buen provecho!!











diumenge, 3 d’octubre del 2010

FIDEUS A LA CASSOLA AMB BOTIFARRA I CEPS




Aquests fideus a la cassola són, un d’aquells 3 premis, del concurs Del mercat a la taula que va organitzar la Diputació de Barcelona, junt amb els Mercats del Centre i Mar de Vilanova i la Geltrú.
Els ceps, són de Castellterçol, de Conserves Coll, un bon amic d’en Manel, molts de vosaltres ho recordareu, ja que va ser una trobada inoblidable, difícil de superar.
Bé aquí us deixo la recepte.


4 botifarres picants
1 ceba gran, a poder ser de figueres
4 tomates vermelles
80-100 g de ceps
¼ k  fideus gros
Te de la infusió dels ceps
Trompetes de la mort (opcional)


Preparació:

En una cassola de ferro colat, també pot ser de terrissa posarem oli d’oliva, afegim les botifarres tallades a rodanxes gruixudes, per tal que s’enrosin , una vegada mig fregidetes, afegim la ceba, i quan aquesta ja estigui transparent, afegim la tomata, que es vagi fent poc a poc el sofregit.  Prèviament haurem escaldat almenys mig hora abans, els ceps, (el te el reservem per a la cocció del fideus), afegim els ceps al sofregit i que vagi fent poc a poc (salpebrem), una vegada, el sofregit té aspecte de melmelada, afegim el fideus i els rossegem, quan aquest agafen color afegim el te dels ceps, haurà de bullir uns 8 minuts, però uns minuts abans podem afegir un polsim de trompetes de la mort, si no hem calculat suficient te, podem afegir caldo de verdures, és un plat que es pot menjar amb suc, si agrada.
Bon profit!!

diumenge, 26 de setembre del 2010

ARRÒS DE BOTIFARRA AMB GAMBES


Després de molts dies, torno a ser-hi aquí, he de dir-vos que us he trobat a faltar, no us penseu.., així que espero des d’ara compartir de nou les meves receptes, després d’aquest temps que he estat convalescent.
Gràcies a tots el companys i companyes blocaires que en privat o no, us heu interessat per mi, així doncs, aquí teniu aquest arròs de botifarra i gambes.
Aquest arròs, justament el vaig fer quan l’Òscar de Starbase i l’Anna del Llepadits van anar a la ràdio, doncs va ser l’endemà de la revetlla de Sant Joan, que ens vam aixecar molt tard, no hi havia res pensat ni preparat, així que amb el que hi havia, mig sobrat de la revetlla, apa! D’aquells dies que es dina tard, doncs en començar a menjar ja els escoltava.

Ingredients:

2 Botifarres crues
12 Gambes
1 copa de vi
1 Ceba  de figueres grandeta
1 tassa tomata
Brou
Sal i pebre

Preparació:

Posem oli a la paella, so fregim les gambes i les reservem, tot seguit afegim les botifarres a rodanxes, tallades a mida de dos dits més o menys, quan es mig rosa, afegim la ceba i sal pebrem Una vegada esta la ceba afegim la tomata i a mig fer la copa de vi.
Una vegada aquest sofregit està com una melmelada afegim l’arròs i el rossegem, tot seguit afegim el caldo, a punt d’estar la arròs decorem amb les gambes.
Apa, bon profit!

dimarts, 29 de juny del 2010

TRES PREMIS DEL MERCAT A LA TAULA (DIPUTACIÓ DE BARCELONA)



Vull compartir amb tots vosaltres aquests TRES PREMIS que m'han atorgat, per part de la Diputació de Barcelona, juntament amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els Mercats del Centre i Mar, en el concurs que es va dur a terme a tots els Mercats  de Catalunya “Del Mercat a Taula”, tot i que en aquest cas ha estat al Mercat de Vilanova i la Geltrú,  la Vila on visc.
Vaig presentar cinc receptes i d’aquestes em vam premiar tres, per la qual cosa  em fa estar més  que contenta, vaja petórica,  que ni m’ho crec.
 El primer premi  va estar per la recepta : BUNYOLS D’OUS DE VERAT,  a banda de rebre el trofeu corresponent de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, també vaig rebre un de la Diputació, també, publicaran la recepta al llibre Del mercat a la taula, que dintre d’uns mesos el regalaran a tots el Mercats de Catalunya, editat per la Diputació de Barcelona xarxa de municipis.
L’altre recepta que va quedar finalista, va ser:  FIDEUS A LA CASSOLA AMB BOTIFARRA I CEPS, també vaig recollir un trofeu atorgat en aquest cas també, per l’Ajuntament de Vilanova, i  una cistella de fruita molt bonica i molt bona la fruita.
L’altre recepta finalista, va estar: PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SALSA D’ESPIGALLS, també vaig recollir el corresponent trofeu de l’Ajuntament de Vilanova i una cistella de fruita.
Bé, tot plegat, va estar una tarda excel·lent, estava força contenta, doncs de 6 premis que atorgaven tres els recollia jo, us podeu imaginar, estava com en un somni, fins i tot el Regidor de Promoció Econòmica allà present,t al·lucinava quan va haver de dir tres  vegades el meu nom, he de confesar-vos que jo també.
Quan em van trucar divendres em van dir que havia estat la guanyadora i la primera finalista, suposo que es van descuidar, l’altre premi finalista també, jajajaj.
La nostra companya Anna Genís del bloc llepadits estava allà, fent-me un reportatge fotogràfic genial, per no dir-vos també,que aquesta setmana el Diari de Vilanova també ha publicat això dels premis i fins i tot he sortit a la contraportada, doncs hi ha un apartat de Vilanovins amb davantal, aquesta setmana hi era jo.
Bé tanta alegria, per després diumenge plorar i després riure i donar gràcies a algú que m’il·lumina,  diguem Deu, o el que cadascú cregui.
Diumenge com molts d’altres diumenges, vaig sortir amb tota la colla de mares, pares i nens del Insti de la Laia, amb bicicleta, doncs bé, a Cubelles un tot terreny em va envestir, vaig quedar  sota aquell cotxot; sortosament aquí estic, a hores d’ara  escrivint  aquestes alegries que he tingut, però  amb un collaret, contusions per tot arreu i amb l’esternó que ja us diré com acabo.
Companys, aquests premis us els dedico a tots  vosaltres, doncs gràcies als vostres comentaris, les trobades i tot el que fem, m’anima a seguir endavant.
Salut a tots!!

diumenge, 20 de juny del 2010

TRONC DE LLUÇ AL FORN


Aquest lluç ha vingut tot sencer des de Donosti, en una nevera amb força gel,  era preciós.. En aquesta classe de lluços, allà se'ls diu "Merluza de pincho" era tant i tant  fresc, que gairebé podriem dir  de Km 0.
La meitat la vaig fer al forn amb patates panadera i, la resta, és a dir de la meitat a la cua, la vaig fer arrebossada amb ou i farina, doncs al meu pare li encanta així.
Primerament en una safata d'anar al forn, vaig dispossar patates tallades fines i ceba, salpebrades i amb un bon raig d'oli, una vegada estaven gairebé fetes, vaig incorporar el peix a sobre (doncs el peix no necessita gaire temps) ho vaig deixar uns 10 minuts i vaig regar-ho amb all i julibert i una mica de vi blanc per sobre, 2 minuts i a taula!
Que vagi de gust!

dimarts, 15 de juny del 2010

TRIPA AMB CIGRONS "CALLOS"


Temps era temps... i fa molt de temps que no cuinava "CALLOS",  és un d'aquells plats que s'està perdent, ja sigui, perquè la tripa no es troba a tot arreu, o per desconeixença del producte; a la gent jove els hi fa una mica d’angúnia pensar que és tripa, tot i que quan ho tasten a la majoria els hi agrada.
És curiós però,  recordo quan era petita i de més grandeta, anava a comprar al Mercat de Sant Antoni,  amb la meva mare, llavors hi havien parades solament de menuts i, era habitual comprar en aquestes parades tot el tema de menuts.  Quan vaig arribar a Vilanova, en el Mercat Central no hi havia cap parada, dedicada exclusivament en això;  és habitual que a les Carnisseries et venguin tots els menuts, però per descomptat no tenen la varietat que en una parada de menuts pots trobar.
Ahir, aprofitant que vaig pujar a Barcelona, vaig fer un tomb per la Boqueria i allà sí ,  hi vaig veure una parada de menuts, doncs ja m'havia  oblidat de l'existència d'aquestes parades i em va fer gràcia, doncs vaig recordar la meva infantessa, quan a casa també ens agradaven els caps de be, que la meva mare els feia al forn i són ben bons, alguna vegada els he fet, però com a casa l'olor de xai els hi enfarfega, quasi mai acostumo.
Bé, per a preparar aquest plat que per a molts els hi encanta i, que a més ,és  considerat un dels esmorzars de forquilla  més demanats en els bars de tota la vida que hi ha cuina Catalana.
Tot i que la tripa ja està bullida, acostumo a rentar-la i tot seguit li faig un bull. Quan l'aigua arrenca el bull juntament amb una fulla de llorer la faig bullir uns 10 minuts, aquest aigua no el llenço, el reservo.
Es prepara un sofregit de ceba, tomata, pebrot vermell, verd, i all.
Una vegada tot això està al punt, incorpora uns taquets de pernil, si és de gla millor, i uns taquets de xoriço, una mica picantet, així com un bitxo.
Una vegada tinguem el sofregit, incorporem un raig de vi ranci, quan ja estigui evaporat incorporem la tripa, barregem tot i del caldo que ens ha quedat afegim una mica per a que faci una mica xup-xup, per tal que agafi el gustet de tot, tanmateix, passat uns minuts afegim els cigrons cuits, també uns 4 minuts de xup-xup i ja ho podem menjar. (si us queden una mica secs, afegiu el caldo mica en mica)
En a mi, m'agraden més amb unes hores de repòs, o d'un dia per l'altre.
Apa, Bon profit!!