dimecres, 10 de març del 2010

BUNYOLETS D'OUS DE VERAT



No tots els verats porten ous, però dels 6 que vaig compar 1 en duia, així que com tot s'aprofita i, no eren gaires, vaig pensar que pel vermutet ja estava bé.
Com estava fent l'escabetx, una vegada s'estava fent la ceba poc a poc, doncs era el moment de incorporar-los, per tal que preguessin el gust de la ceba, res, tomb i tomb.
Trets de la paella, s'esmiculen i en un bol es barreja amb un ou, farina, una mica de llet i una mica de llevat, (un pensament), ja tenim la pasta dels bunyols. No vaig afegir ni all ni julivert, per tal que no es perdés el gust que la ceba els hi havia donat.
En una paella es posa oli i quan està calent amb l'ajuda d'una cullera es va incorporant la pasta, es dona el tomb i es possen en paper de cuina.

Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. No he provat mai els bunyols amb ous de peix, tampoc he tingut la casualitat de quan e comprat barats, en portessin, ho provaré si algun dia en trobo.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Carme; Quina passada, i que bons tenien que ser Carme¡¡
    Que vagi de gust¡¡.

    ResponElimina
  3. Fem un mos- Sion, si tens ocasió prova-ho de fer, tant si són de verat com d'uns altres.
    Una abraçada,

    Menja de bacallà- Josepb:
    La veritat són diferents, ma filla en principi va dir... no se, no se i després si ens descuidem ens deixa sense tastar-los.
    Un petó.

    ResponElimina
  4. Jo tampoc els he tastat mai... han de quedar ben roiginals però sobretot, han de tenir un gust a mar ben fort.

    ResponElimina
  5. jo vaig descobrir els ous de verat la setmana passada i els vaig fer en truita, la pròxima vegada (m'agrada molt, aquest peix) provaré aquests bunyolets tan bons.

    ResponElimina
  6. Carme,
    La cuina d'aprofitament palesa la imaginació del cuiner, i tu ho acabes de demostrar. Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  7. Ara és temporada i n'hi moltíssims de verats amb ous. Jo els acostumo a fer servir per a potenciar les salses i aquests bunyols també seràn una alternativa.

    :-)

    ResponElimina
  8. Ante todo te pido disculpas por no escribir en catalán, lo hablo perfectamente pero escribirlo cometeria muchas faltas.
    Me gusta mucho tu blog tienes recetas estupendas y me encanta el verat.
    Un saludo

    ResponElimina
  9. Tienen que estar de chuparse los dedos al igual que el bacalao. Tienes recursos para todo. UN BESO.

    ResponElimina
  10. Gemma,
    Si que tenen un bon gustet a peix, amb poquete cosa notes el sabor.
    Una abraçada,

    Manel,
    Fixa't, aquest ous donen per molt.
    Un petó.

    Josep,
    Ja tens raó; fixat, amb el verat vaig fer escabetx, amb els caps i les molletes dek cap vaug arrossejat(post anterior als bunyols) i amb els ous els bunyols, ho vaig aprofitar tot, i a sobre aquell dia era ben barato. Amb els temps que estem hem d'aprofitar tot, anys enrere les iaies ho feíen.
    Fins aviat parella!!

    Starbase:
    Molt bona ideia, potenciar els sabors, com jo faig amb la melsa de la sípia.
    Salut,

    Dolors,
    Cap problema con el castellano, la cuestión es que nos entendamos, verdad?
    muchas gracias bonica, es verdad, el verat es un pescado que da mucho juego.
    Un besazo.

    Violeta,
    La verdad es que los hemos de tener, a veces más que recursos probamos cosas diferentes, mi madre y mi tia (que eran también tus tias)ya hacian con la huevas tortillitas.
    Un besazo wapisíma.

    ResponElimina
  11. Bona nit , Carme!!!!
    No ho se , però crec que no ens coneixíem , oi??
    Quina casualitat que em parlat dels verats les dues , però tu veig que n'és parlat molt , eh!!! hi vist varies receptes amb verat...
    M´agrada molt , però perquè sigui més bo ens tenim que esperar una mica ....el millor mes per el peix blau , és el mes de maig....

    ResponElimina
  12. Carme, que original!! Jo no els he provat mai! Però amb el que m'agrada el peix de ben segur que m'agradarien. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  13. És una recpta d'aprofitament que té la pinta d'estar boníssima. A veure si quan compro verats venen plens i ho puc fer!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. ELS PEIXOS,
    Hola bonica, penso que no ens coneixem, suposo que en alguna trobada ens poguem possar cares oi?.
    El mes de maig és quan també els seitons estan en el seu millor moment oi?, m'agrada força el peix blau.
    Una abraçada,

    Mercè,
    Si tens oportunitat són diferents.
    Una abraçada.

    Dolça-Glòria,
    Ni que ho diguis, ho vaig aprofitar tot, d'aquest peix, fins i tot vaig fer un futmet i un arrosejat, que el veuras en el post anterior als bunyols.
    Són moments d'aprofitar tot.
    petons bonica.

    ResponElimina
  15. M'encanten aquests bunyols...
    He pegat una mirada al teu blog i m'agraden molt les receptes (amb peix!!!). Mmmmh!

    L'enhorabona!

    ResponElimina
  16. Xavier,
    Moltes gràcies, estic encantada de que hagis deixat el teu comentari i, et dono la benvinguda,
    Una abraçada,

    ResponElimina
  17. No ho he provat, però em sembla la mar d'original.
    Disculpa que no et visiti amb la freqüència amb la que m'agradaria...
    Mil petons!

    ResponElimina
  18. Sí, Carme, l’«escarola» que tu dius, hi ha llocs que en diem «endívia».

    Muac!

    ResponElimina
  19. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina
  20. Hola Carme, ja he donat una ullada al teu saborós blog, aviam si copio les teves receptes i les poso a la taula. La trobada a la rádio avui día 12 ha estat molt simpática. T'envio salutacions.

    ResponElimina
  21. La Quinta del Luculus: Maragda bonica,
    No t'has de disculpar de res, faltaria més!
    Ja se que anaves de corcoll amb la teva mare oi?, doncs jo ara també tinc el Pare a casa, així que imagina't.
    Una abraçada, ja ens anirem visitan i si pot ser veien en alguna trobada.
    petons.

    Xavier:
    Moltes gràcies!
    igualment petons.

    Olga:
    Moltes gràcies per visitar-me. Tota la raó l'entrevista ha anat molt i molt bé, m'ha agradat molt conèixet.
    Espero ens anem veiem!
    Una abraçada reina.
    Una

    ResponElimina
  22. Quina maera més bona de fer uns blogs completament diferents als que sempre hem probat i segur que amb els ous han de ser molt bons!!

    Felicitats!

    Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

    ResponElimina