A casa, la carxofa, ens agrada de totes maneres: a la brasa, arrebossada, fregida, en truita, al microones, amb carn, amb lasanya, bé com ja he dit abans, de qualsevulla manera, ens la mengem.
Vaig pensar, que també estaria bona estofadeta, tipus faves a la Catalana, així doncs, li vaig donar aquest aire i, la veritat molt i molt bona.
Com estem a Carnaval i la Carxofa ha d’estar prepara per a la disbauxa, us deixo aquesta recepta.
Ingredients:
1 k Carxofes
1 ceba tendre
1 tomata gran madura
3 alls tendres
Botifarra de perol o crua
Botifarra negre
1 tall de sobrassada
1 vas de vi ranci
PREPARACIÓ:
Netegem i tallem la carxofa per la meitat i, en una cassola amb oli, posem la ceba que vaig fent una mica, quan estigui una mica transparent, afegim els alls; tot això a foc lent, afegim la botifarra crua a rodanxes gruixudetes i la sobrassada tallada a bocins per tal que es vagi desfent en l’oli, salpebrem i, tot seguit les carxofes i una estona després la tomata., marejarem una estona i, a continuació, afegim el vas de vi ranci, les anem saltant sense remenar, per tal que no es desfacin, afegirem una mica d’aigua i les taparem fins que siguin toves, uns minuts abans afegirem la botifarra negre al damunt per tal que no es desfaci.
Que vagi de gust!!
Ara que és temps de carxofes, val la pena aprofitar-ho. Estan tan molsudetes i fermes.
ResponEliminaMolt bona idea això d'estofar-les com les faves.
Un bon plat de disbauxa! A nosalters les carxofes també ens agraden de qualsevol manera!
ResponEliminaA casa també som fans de la carxofa i estofada i guisada d'aquesta manera ha de quedar sensacionals. Una bona llesca de pa per sucar i a disfrutar!
ResponEliminaLlegir carxofa i estar molt a favor és una reacció que tinc desde fa molts anys. Així estofadetes surten boníssimes, tot i que jo mai les he fet amb botifarra del perol.
ResponEliminaA totes les combinacions possibles no hi arribo!! :DD
Jo no sóc gaire de carxofes,però si son així ben acompanyadetes segur que me'n faria un platet!, tenen molt bona mà aquestes carxofes teves, una abraçada!
ResponEliminaCarme, a casa també ens agrada la carxofa de qualsevol manera! I aquest platillo que ens portes avui és de sucar-hi pa! ;)
ResponEliminaPetons!
Amb arroz i fabes, i un suquet de pollastre som extraordinàries. ¿El català?. Ayns 70 a Manresa i l´Omnium Cultural
ResponEliminaA peu coix:
ResponEliminaÉs veritat, estem gairebé en plena temporada, quan marxi el fred ja s'acaben.
Estan tan bones oi?
Salut,
Jordi:
Són de dixbauxa i tant!! fixat-hi que a l'enterro les vidues d'en Carnestoltes duen els rams de carxofa, jajaj, per això les emparento.
Una abraçada.
Gemma:
Són molt bones així, tot i que amí m'apasionen al foc de llenya, pel Divendres Sant així ho fem, bacallà amb all i oli i carxofes.....Mmmmm.
Starbase:
Òscar, és veritat ni tu ni tots arribem a tot el que els nostres companys ens mostren als seus blocs, però algún dia o altre, cauen.
Salut,
Mercè,
Tens raó, no a tothom agraden, potser pel gust especial, però així semblen dirferents.
petons wapa!!
Mercè:
I es que són tan bones....la meva mare també les feia fregides en farina però primer les deixava 2 hores en llet i les servia d'acompanyament d'un tall de carn, en tornaven boixa.
Una abraçada.
DE LOS GUSTOS Y LOS CAMINOS:
També estan bones així, amb arròs, i amb arròs de bacallà que no ho son de bones també.
Molt bé doncs, a manresa en parlen un bon Català.
Benvingut!!
Una abraçada.
BONISIMS
ResponEliminaPilar: Gràcies Pilar!!, si que són bones.
ResponEliminaUna abraçada,