diumenge, 17 d’abril del 2011

RISOTTO AMB CEPS I BACALLÀ


Fa forces dies que estic inactiva del bloc i, no us ho creureu, però us trobo a faltar, de debò!
La veritat és que d’altra banda en tinc molta d’activitat de cuina, per la qual cosa, quan arriba la nit ja no en tinc de ganes de posar-m’hi amb el bloc.
A molts de vosaltres he tingut la oportunitat de explicar-vos-ho personalment, doncs la veritat els tallers de cuina que estic fent se’n porten bona part del meu temps i, ara en faig a dos llocs, així que vaig força atrafegada, tot i això estic gaudint d’un bon moment en aquest món de la cuina.
Alguns  companys de la meva feina principal, m’envien correus dient-me: La cuinetes se’ns està tornant mediàtica i la veritat...,  porto unes setmanes que fins i tot ocupo contraportades d’algun que altre diari Local com és el cas de l’ECO de Sitges, així com també alguna notícia en d’altres Diaris com és el Punt, Diari de Vilanova, fins i tot noticies de la TV Comarcal i entrevistes a la ràdio Maricel.
He de confessar que en fa gràcia veure`m i escoltar-me, tot i que com  sóc tan crítica amb mi mateixa, em trobo totes les pegues del món, però en definitiva el que compta és anar fent i, afortunadament anar treballant, doncs en aquests temps els que tenim feina som ben afortunats.
Tinc receptes per fer alguns post, però la veritat es que us penjaré la d’avui mateix ja que m’ha sortir molt i molt bona.  Ja tinc el bacallà en remull per aquests dies, doncs jo sóc d’aquelles que el deixo 5 dies sense canviar l’aigua,  aquest tècnica sempre m’ho funcionat bé i, així la continuo fent per tant, avui em disposava a cuinar un Risotto amb ceps de sobte s’ha m’ha acudit fer-ho amb bacallà i la veritat el resultat ha estat excel·lent.
En una cassola de ferro colat he posat una ceba a que s’anés caramel·litzant fins que ha agafat aquell color marró, (dir que he posat també uns talls de bacallà que els he tret en 5 minuts) una vegada ha  quedat com una melmelada de ceba, he afegit l’arròs (arborio), l’he rossejat una mica i l’he afegit un vi blanc del Penedès,  tot seguit he afegit els ceps, que prèviament havia hidratat durant mitja hora, també uns quants talls de bacallà que havia passat amb la ceba i els havia reservat i tot seguit mica en mica he anant afegint el te dels ceps i un caldo de bacallà que he fet amb unes quantes espines de bacallà.
Quan l’arròs ha estat al punt he afegit formatge Boffard , l’he deixat reposar uns minuts abans de fer el muntatge del plat, que també havia reservat uns tallets de bacallà i havia fet una pinta amb la pell del bacallà.
Que vagi de gust!!

10 comentaris:

  1. Excel·lent plat de bacallà per a divendres sant! És per a no tornar a fer la cassoleta de bacalla àmb carxofes, que a casa ja n'estan una miqueta avorrits, jejej.

    Això de fer classes de cuina ja ho té això, la premsa local, que tenen molt poca feina, almenys en el meu cas, et venen a veure, jejej!

    PTNTS

    ResponElimina
  2. Ehhhhhhm, que és això de posar-te pegues. No estic d'acord: el que compta és gozarla que te cagas. I el demès ja anirà arribant :)

    ResponElimina
  3. Dolça:
    Glòria et diré que va quedar bo i diferent, de ben segur que us agradará.
    Per cert, no se si t'ho vaig comentar les orelletes molt i molt bones, tinc una alumna que és de Reus i Mestra com tu, jajaja, ens va dur menjablanc, que BO, però que molt i molt bo.
    Salut,

    Starbase:
    Òscar, sí, sí, en mi mateixa sóc molt exigent però tens tota la raó, ho he de gaudir!

    ResponElimina
  4. Hola, guapíssima! Ja veig que ets la cuinera mediàtica de Vilanova!!!!
    I ja veig, ja que no pares! I a sobre tens temps de fer plats tan bons com aquest risotto!
    Nosaltres també et trobem a faltar!!!

    Molts petons, i descansa aquests dies!

    ResponElimina
  5. Margarida,
    gràcies, de debó, tot i que si que estic descansant no he parat de cuinar, almenys per aquests dies de Pasqua, La mona, el bunyols, bacallà, bé, aniré penjant post.
    Una abraçada bonica.
    Salut,

    ResponElimina
  6. Bona recepta i felicitats cuinera mediàtica
    miquel

    ResponElimina
  7. ESPERO QUE HAYAS DESCANSADO ESTA SEMANA SANTA Y QUE LO SIGAS HACIENDO.
    LA MONA ES ALGO QUE NUNCA MORIRÁ, JAMÁS PASARÁ DE MODA.
    BESOS

    ResponElimina
  8. Miquel:
    Moltes gràcies!!

    CUATRO ESPECIAS:
    Elena, no he descansando del todo pero un poca más de lo habitual si.
    Un beso.

    ResponElimina
  9. Respostes
    1. Albert,
      Si que va quedar bo, gràcies per visitar-me.
      Salut,

      Elimina