dimecres, 29 d’abril del 2009

Arròs amb llet


De nou a l'ordinador, des de Setmana Santa no he carregat res, així que tinc totes les postres encara per mostrar.
Sóc molt tradicional, faig coses que em recorden a la meva mare, doncs sempre per aquestes dates i abans de començar ja ens feia les postres de Setmana Santa, durant la Quaresma.

INGREDIENTS:
1/1/4 l. de llet
200 grs. d'arròs
150 grs. sucre (a gust de cadascú)
1 canó de canyella
1 tall de pela de llimona
1 tall de pela de taronja
opcional:
200 ml. crema de llet
sucre
canyella en pols

ELABORACIÓ:
En una casola es posa aigua, quan aquesta arrenqui el bull s'hi posa l'arròs amb una mica de sal. Una vegada l'arròs hagi tret el primer midó, treurem l'aigua i afagirem la llet, el sucre, el canó de canyella, les peles de llimona i taronja i deixarem bullir fins que sigui cuit.
Pels més llaminers, està molt bó també, fer un caramel i possar-ho a la safata on hem de servir l'arròs, com quan fem un flam i a sobre l'arròs.
Una vegada l'hem abocat a la safata, l'arrebossem de canyella (barregem sucre i canyella), per tal que no estigui tant for de canyella.

També depen molt de cadascú i el gust que tinguem, si ens agrada molt caldòs o molt sec, hem d'anar vigilant, però el més adient és que no sigui molt sec, també la nata el fa més flojo.

El coure l'arròs primer una mica en aigua, et permet la cocció més ràpida i que no quedi dur, doncs l'arròs bullit solament amb la llet costa molt de bullir.

PS: Si heu de deixar més d'un dia fet, retireu les peles, doncs es fan amargantes i quan es menja l'àrròs els voltants són amargants.
Que vagi de gust!!




3 comentaris:

  1. Aix... a casa l'arròs amb llet no triomfa. De totes maneres, m'alegro que ja tornis a tenir temps per escriure receptes, ja tinc ganes de llegir les que encara tens pendents :)

    ResponElimina
  2. Jo no sóc massa d'arròs amb llet, però ja tinc ganes de veure la resta de receptes! ;)

    ResponElimina
  3. Ooooooohhhhhh!! és el primer dia que entro al teu blog, però comencem bé! L'arròs amb llet a casa es "vist i no vist".

    Genial recepta xiqueta!!

    Records

    ResponElimina