dimecres, 1 de juliol del 2009
Llenguado al forn amb mussolina d'all i oli amb patates panadera
Sovint, faig peix al forn amb patates panadera, moltes vegades la meva filla em demana les patates amb ous (ella les anomena patates de pobre de dieta) doncs ens agraden molt; he de dir que moltes vegades estan més bones les patates que el peix o els ous, almenys per a qui ens agraden força les patates. L'altre dia vaig pensar que com també ens agrada molt l'all i oli, havia de provar de fer una mussolina d'all i oli, per tal que el gust d'all fos més suau, doncs l'all i oli calent fa que es potènciï més el gust de l'all, també vaig pensar que si entre mig de les patates afegia mussolina podria quedar molt millor, bé he de dir que va ser tot un èxit aquest llenguado.
INGREDIENTS:
Patates
Llenguado
Ceba
Oli
Sal
Pebre
Per la Mussolina:
All i Oli (fet a mà)
1 clara muntada a punt de neu
barrejar la clara muntada amb l'all i oli, anar amb compte a l'hora d'ajuntar les dues coses, de baix amunt
ELABORACIÓ:
Tallem les patates a rodanxes no gaire primes, a gavinet o amb mandolina si en tenim, (és més ràpid). En una safata per anar al forn anem posan capes de patates, ceba, salpebrant i afegint oli, tampem la safata amb paper d'alumini i l'entrem al forn uns 15 minuts,(tot depenen de la patata i del forn, esclar)comprovar la cocció, una vegada estiguin tobes, afegim els lleguados salpebrats i el cubrim amb la mussolina, així com si volem anem aixecant amb compte les patates i entremig també afegim cullerades de mussolina. Tornem a enfornar i quan estigui daurat ja ho podem treure i servir.
Que vagi de gust!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quant de temps sense tenir receptes teves, i ara ens véns amb una cosa tan bona! El peix al forn amb patates ens encanta, encara que la mussolina amb all-i-oli... ja és una altra cosa! No n'he fet mai, perquè no ens agrada, però la meva mare en fa sovint i la meva sogra també!
ResponEliminaUn petó, Carme, per tornar-te a tenir aquí!
Margarida wapa,
ResponEliminagràcies per per la teva benvinguda, tens raó, un més sense penjar res de res; això no vol dir que no hagi cuinat i fet fotos. Vaig cansada i atabalada de metges amb el meu marit i d'hospital amb el meu pare, així que quan arraba l'hora de possar-me no tinc gaires ganes ni motivació per escriure.
Haver si aquesta setmana que faig vacances, tot i que marxo tres dies per agafar forces, penjo alguna cosa.
Una abraçada,
Ondia ! quina bona pinta que fa això... i fer l'all i oli a mà és ja tot un magisteri a la cuina
ResponEliminaFins aviat!!
La musolina d'all i oli que rica, m'encanta, jo així faig el bacallà. Salut!!!!!
ResponElimina