dimecres, 14 d’octubre de 2009

LLOM DOS COLORS AMB PASTA DE FULL


Aquest llom el vaig fer perquè una companya de feina, la Sílvia Alba, em va comentar que ella feia un rellomillo amb full, després d'explicar-me com el cuinava i comentès que l'havia tret d'alguns blocs, vaig optar per possar-hi els ingredients que a mí em van semblar que hi lligarien força, tant de gust com de combinacions, tot i ser diferent al que ella cuina.
Aquesta recepte, més o menys sería com el "solomillo wellinton", tot i que el Wellinton es de vedella i no porta ceps.











D'acompanyament, vaig fer un puré de pomes i una melmelada de figues, com si d'una chutney es tractès, tot i que en aquest cas no vaig haver d'esperar 3 mesos per menjar-la.

Per cert, aquest any la figuera de l'hort ha donat figues per donar i per vendre, així doncs que n'he fet pots i pots de figues de diferents maneres i també Chutney que estrà llest per Nadal.

INGREDIENTS:
1'200 K. de llom de dos colors
200g. de Ceps frescos
1/2 ceba
9 tires de bacó
75 g.de formatge danès
1/2 llauna de paté
2 planxes de pasta de full fresc
Sal i pebre
Oli d'oliva
ou per pintar el full

Ingredients puré de pomes
3 pomes verdes
mantega
raig de vi ranci
sal i pebre

Ingredients melmelada figues
8 figues fresques
1 xurrup vinagre blanc
1/4 ceba
1/4 de clau i un polsim de canyella, 1 caiena, gingebre i llorer
1/2 xurrup de vi ranci
1 vas d'aigua.

PREPARACIÓ:

Primer de tot segellem el llom per tal que els sucs de la carn quedin dins, tot seguit el posem en una reixeta a refredar.
En una paella, posem la ceba a poxar i quan estigui afegim els ceps laminats, esperem a que tot plegat quedei com una crema.
Estirem el full i a sobre estirem els ceps, tot seguit a sobre hi posem el llom, que untarem per tot ell el paté; tot seguit el folrrarem amb el bacó i per sobre del bacó afegirem el formatge.
Tancarem el llom, doblegan l'extrem cap a dins, i en el costats farem tires d'un cm més o més, i anirem trenant banda i banda. Vaig esgarrapar una mica de pasta per tal de poder fer uns bolets i decorar per sobre i, una vegada fet es pinta amb ou i s'enforna, el temps dependrà del que marqui la pasta, però s'ha de vigilar i treure al gust de cadascú, doncs en el meu cas m'agrada torradet.

MELMELADA DE FIGUES

Tallem les figues a rodanxes, afegim tots els ingredients en una cassola; anirem remenant fins que quedi tot ben espès, aproximadament 1 hora, més o menys, depèn de la quantita a fer.

PURÉ DE POMA

En un cassó posem mantega i sofregim la poma, afegim el vi ranci (kirsh, o algun destil·lat que tinguem), sal i pebre. Deixarem bullir a foc baix i anirem remenant i aixafant, per tal que ens quedi el puré fi.

Que vagi de gust!!

7 comentaris:

  1. Aquest és un plat de luxe, d'aquells de quedar bé, i perquè no hi hagi dubtes, el pas a pas és molt il·lustratiu.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Una recepta molt bona, amb els ceps, el paté i el bacon, ha de quedar molt gustós!
    I ja no diguem dels acompanyaments... un plat de Festa Major!

    ResponElimina
  3. Això és per festa major, oi? quin goig que fa aquest plat. Salut!!!!

    ResponElimina
  4. Carem, això és un plat de ministres! Que bo i quin goig!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  5. Tenia raó, si que és un plat que fa festa, per això vaig provar de fer-ho, així per alguna ocasió se que quedo força be.
    Salutacions a totes i gràcies pels vostres comentaris.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Enhorabuena!! Pedazo trabajazo!
    Un abrazo fuerte

    ResponElimina
  7. Gracia Su!!
    La verdad es más lo que parece que lo que el tiempo que te lleva.
    Un besazo.

    ResponElimina