dimecres, 11 de novembre de 2009

Tartaletes i madalenes d'espàrrecs, de bacó i amb sorpresa






Aquestes madalenes, no són ni més ni menys que una quiche diferent. Les d'espàrrecs vaig pensar que estarien bé, i a més les hi vaig afegir una tomata cherri entremig, així trobariem la sorpresa al mig.

Per les d'esparrecs, vaig sofregir una mica de porro, després vaig afegir els espàrrecs talladets i ho vaig reservar en un bol. Tot seguit vaig esmicular formatge de cabra fresc i també una mica de formatge gruyère, també vaig afegir 3 ous, ho vaig batre tot.
Amb la pasta de full, vaig omplir uns motlles de madalenes i els vaig omplir, en alguns vaig afegir una tomata cherri.
Vaig fer altres de bacó i 2 formatges, el procediment emprat ha estat més o menys el mateix, però a banda del porro, també hi vaig afegir ceba.
Com que em va sobrar full i farcit, vaig aprofitar per fer dues quadrades.
Va ser tot un èxit, per la castanyada, junt amb els panellets que també us ensenyaré.
Bon profit!!

5 comentaris:

  1. Bona tarde Carme, Sóc de Menorca. Acabo d'entrar a la pàgina i he de dir que m'ha encantat, tant les imatges com les receptes. Sóc aficionada als pastissos, a la cuina en general. De petita ja m'agradat cuinar. Aquí, a Menorca ples nadals feim uns pastissos anomenats "Amargos", són de ametlla, quedan molt bons. també es fa la típica "Tortada de ametlla".

    ResponElimina
  2. Hola wapa,
    gràcies per la teva entrada al meu bloc, doncs m'encanta que t'agradi, ja explicaràs aquests pastissos i la tortada.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Bona tarda, acabo de fer uns amargos. M'han quedat molt bons.
    La recepte es la següent:
    INGREDIENTS:
    1 kg. d'ametlles amb pell,
    1 kg. de sucre,
    7 clares d'ou,
    pell de llimona ratllada.
    PREPARACIÓ:
    Escaldem les ametlles i palem, axuguem amb un drap, piquem finament. Mesclem-hi el sucre i les clares una a una i una mica de pell de llimona retllada . Barregem fins que ens quedi una pasta compacte.
    Posem una mica d'oli amb un tovallo en una llauna de forn, ens untem una mica les mans i agafem porcions de pasta donan-li forma rodona. Han de quedar una mica separads, ja que al coure s'aplanen una mica.
    Posem-ho al forn, suau, a uns 160gº, fins que agafin color.
    Molt important: deixem que siguin frets abans de llevar-los de les llaunes, ja que calents es fàcil que sens trenquin.
    BONES FESTES I BON ANY 2010
    PD. En una proxima entrada et passaré la recepta de la "Tortada".
    Una abraçada, Joana.

    ResponElimina
  4. Hola de nou,
    Et torno enviar els ingredients, perquè m'equivocat amb les quantitats.
    INGREDIENTS:
    1 kg. d'ametlla
    700 kg. de sucre
    7 clares d'ou, (si són petites) sinó només 6.
    pell de llimona retllada.
    Una abraçada. Joana C.

    ResponElimina