diumenge, 20 de juny de 2010

TRONC DE LLUÇ AL FORN


Aquest lluç ha vingut tot sencer des de Donosti, en una nevera amb força gel,  era preciós.. En aquesta classe de lluços, allà se'ls diu "Merluza de pincho" era tant i tant  fresc, que gairebé podriem dir  de Km 0.
La meitat la vaig fer al forn amb patates panadera i, la resta, és a dir de la meitat a la cua, la vaig fer arrebossada amb ou i farina, doncs al meu pare li encanta així.
Primerament en una safata d'anar al forn, vaig dispossar patates tallades fines i ceba, salpebrades i amb un bon raig d'oli, una vegada estaven gairebé fetes, vaig incorporar el peix a sobre (doncs el peix no necessita gaire temps) ho vaig deixar uns 10 minuts i vaig regar-ho amb all i julibert i una mica de vi blanc per sobre, 2 minuts i a taula!
Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. La foto ho diu tot...Jo que sóc de peix aquesta recepta em fa venir salivera...El peix és tan agraït!, es fa ràpid i amb múltiples salsetes o acompanyaments et fa quedar com una reina,oi?!A reveure Carme.

    ResponElimina
  2. Km. 0 no ho se però que va durar 0 minuts segur que si.
    Pinta espectacular, i arrrebossat també devia estar molt bo.

    Petons

    ResponElimina
  3. Un lluç tan fresc per força ha de estar bo.
    Gràcies pel teu comentari al meu blog. M' agraden les teves receptes, et segueixo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Mas fresco no se puede, se ve delicioso a mí me encanta el pescado, saludos.

    ResponElimina
  5. Jo també soc mes de peix, es por fer de moltes maneres i sempre queda bo, es molt agraït, aquet ha quedat segur que boníssim
    Molts petons

    ResponElimina
  6. I per assaborir-lo al cent per cent, una recepta ben senzilla on el peix és el protagonista absolut!

    ResponElimina
  7. Caram el lluç m'agrada de totes dues maneres! segur que vau xalar de bo i veres.
    Mil petons i molt bona revetlla!

    ResponElimina
  8. Però el peix tb m'agrada eh?... El dia q a Cambrils vegi un lluç maco, la provaré... Tardo (com el txangurro) però les acabo provant. Les passo al IPhone i el dia que vegi un lluç guapo... zass..!!.

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta el lluç i les patates, tot un luxe!!

    ResponElimina
  10. El peix al forn m' encant. no sé si m' agrada més menjar-me el peix o les patates...

    ResponElimina
  11. Caram quin luxe de lluç...quan sorgeixen oportunitats com aquesta de menjar lluç tan fresc s'han d'aprofitar. Es que només veure el tronquet de la foto ja fa venir salivera...

    ResponElimina
  12. Mercè,
    Bonica, ja tens raó, el peix de totes maneres.
    Un petó.

    Dolors:
    Si el peix és tan fresc, fins i tot no calen gaires coses, tens raó.
    Una abraçada bonica.

    La Cocinera de Betulo:
    Moltes gràcies, estic molt contenta per la teva visita.
    Una abraçada.

    NORMA:
    El pescado de aquí es tan diferente al de Mexico, que te encantaria, pues la verdad tiene más gusto a pescado, de todas maneras al horno està muy rico.
    Un besazo bonita.


    Fem un mos: Sion, al ser tant fres no té ni gust a peix, era bo, bonissim.
    petons als dos.

    Glòria:
    Tens tota la raó, protagonista el peix, però les patates déu ni do també lo bones que queden.
    Una abraçada.

    La Quinta de Luculus:
    Maragda, ja ho pot ben dir: Xalar!!
    La revetlla, estupenda, però el cap de setmana vaig patir un accident de trànsit i estic recuperant-me.
    Un petó bonica.

    Ricard:
    Prova a fer-ho quedo molt bo, tot i que aquest lluç del Nord no és el mateix que el de la Costa, tot i que el de la costa està bonissim també.
    Salut,

    Cristina:
    El lluç molt bo, però les pates també a qui li agraden de vegades diuen que són més bones fins i tot.
    pentons reina.

    ANNAFS:
    Tens tota la ró, això és el que li he comentat a la Cristina, doncs el meu pare li agrada molt el peix però les patates li encanten, també ma filla.
    petons bonica.

    starbase: Òscar, és veritat, no sempre vaig a Donosti o venen, així és que quan puc, Zas!
    Salut,

    ResponElimina
  13. M'encanten els peixos al forn sobretot quan porten a sota un llit de patata i ceba. Es nota que a tu t'ha quedat al seu punt el llit i es veu que les patates han d'estar boníssimes. Ja m'has donat gana de dinar i encara en tinc per una estoneta! jejeje

    Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

    ResponElimina
  14. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina