diumenge, 3 d’octubre de 2010

FIDEUS A LA CASSOLA AMB BOTIFARRA I CEPS




Aquests fideus a la cassola són, un d’aquells 3 premis, del concurs Del mercat a la taula que va organitzar la Diputació de Barcelona, junt amb els Mercats del Centre i Mar de Vilanova i la Geltrú.
Els ceps, són de Castellterçol, de Conserves Coll, un bon amic d’en Manel, molts de vosaltres ho recordareu, ja que va ser una trobada inoblidable, difícil de superar.
Bé aquí us deixo la recepte.


4 botifarres picants
1 ceba gran, a poder ser de figueres
4 tomates vermelles
80-100 g de ceps
¼ k  fideus gros
Te de la infusió dels ceps
Trompetes de la mort (opcional)


Preparació:

En una cassola de ferro colat, també pot ser de terrissa posarem oli d’oliva, afegim les botifarres tallades a rodanxes gruixudes, per tal que s’enrosin , una vegada mig fregidetes, afegim la ceba, i quan aquesta ja estigui transparent, afegim la tomata, que es vagi fent poc a poc el sofregit.  Prèviament haurem escaldat almenys mig hora abans, els ceps, (el te el reservem per a la cocció del fideus), afegim els ceps al sofregit i que vagi fent poc a poc (salpebrem), una vegada, el sofregit té aspecte de melmelada, afegim el fideus i els rossegem, quan aquest agafen color afegim el te dels ceps, haurà de bullir uns 8 minuts, però uns minuts abans podem afegir un polsim de trompetes de la mort, si no hem calculat suficient te, podem afegir caldo de verdures, és un plat que es pot menjar amb suc, si agrada.
Bon profit!!

12 comentaris:

  1. Els fideus a la cassola és el plat més aclamat a casa, justament avui n'he fet. Aquests teus tenen una pinta fantàstica!!

    ResponElimina
  2. Un proposta sensacional,em servirà per a la botifarra que tinc a la nevera i una carmanyola durant la setmana.

    Jo normalment també faig servir un fideu gros, tot i que el meu fa forma 'curvadeta' i té foradet per el mig :)

    ResponElimina
  3. Caram! M'encanten aquest fideus a la cassola. Els faré!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Uns fideus de tardor perfecte! ha d'estar molt bo!

    ResponElimina
  5. de nou felicitats pel premi ... a partir d'ara, aquests fideus segur que seran un èxit en moltes taules.. tenen una pinta...
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Ja tinc ganes de provar els ceps!...aquesta forma que ens presentes és una bona manera!,tenen una pinta aquests fideus que no es pot resistir...Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Quina pinta te aquesta cassola de fideus, amb bolets ummmmmm.
    Molts petons

    ResponElimina
  8. Els fideus a la cassola donen molt de joc i aquests de tardor, han de ser boníssims!

    ResponElimina
  9. Aquests fideus tenen que ser molt bons!! per sucar-hi pa!! enhorabona!

    ResponElimina
  10. Cristina,
    Moltes gràcies wapa!! suposo que és un dels plats de tardor per excel·lencia.
    Petons.

    Starbase:
    Òscar, abans també feia servir aquest de forat, eprò és un pèl gros, pel meu gust, aquest és el núm. 2.
    De totes formes el més important és que estan bons.
    salut,

    Dolça:
    Glòria, prova'ls a fer, és un plat molt resulton, fins i tot quan fa fred caldossos estan de mort.
    Salut,

    Teresa:
    Si, estan molt bons.
    Benvinguda al meu bloc, una abraçada bonica.

    StHilari:
    Alfons, gràcies, espero que quan algú els cuini diguin que són bons.
    Salut,

    Mercè:
    Jo els faig servir molt, fins i tot avui he fet croquetes, és un bolet que sempre es deixa bé.
    Una forta abraçada.

    Fem un mos:
    Sion, gràcies, estaven molt bons, te'ls aconsello.
    Mols petons en a tu i a en Miquel.

    Glòria,
    És ben veritat, i aquesta tardor amb aquestes pluges, penso que tindrem forces.
    Una abraçada per a tu i el teu marit.

    Anna de Llepadits:
    Anna, ja tens raó.
    Salut,

    ResponElimina
  11. Tremendissim! Van venir uns amics a casa i vam triomfar! Gràcies!

    ResponElimina
  12. Uri,
    Gràcies per fer-m'ho saber, agraïda per la visita i, encantada de la vida de haver-te fet triomfar.
    Salut,

    Ahhh, des d'ara ja et seguiré.

    ResponElimina