dijous, 7 de gener del 2010

RISOTTO AMB CEPS



Amb aquest Risotto participo de nou, en el concurs que la Gemma Lienas ha organitzat, com ja us vaig comentar en el post d'ahir.

Es tracta de la recepta 27 del llibre, Us espero a taula.

La recepta l'he variat una mica, també he afegit unes botifarretes farcides de ceps, així com també incorporo el cava de la recepta 26.

Les botifarres de ceps les ha elaborat el meu marit,( alguns sabeu que és cansalader).

D'aquesta manera el plat es converteix en plat principal per comptes d'entrant.


Per decorar he caramelitzat uns camagrocs que havia congelat ben frescos.

INGREDIENTS:

400 g d'arròs
1 ceba
oli d'oliva
ceps secs
3/4 l de brou de pollastre i vegetals suau
100 g de parmesà ratllat
1 1/2 copa de cava
te de ceps

Pel caramel:

sucre
llimona
aigua

Elaboració:

Hidratar els ceps com si d'una infusió es tractés.
Posem la ceba que es vagi fent rossa, afegim també les botifarretes per tal que es facin, una vegada estiguin fetes que ens hauran deixat el gust, les retirem.
Afegir-hi el ceps que rosin una mica, incorporar l'arròs, remenar-lo i incorporar el cava.
Quan el cava redueixi incorporar el brou bullent i mica en mica anar afegint. Quan l'arròs estigui més o menys fet el retirem i incorporem el formatge. Remenar-ho i deixar en repòs tapat.

El te dels ceps l'he congelat per una altre ocasió que el necessiti, però també he dispossat a l'arròs.

Que vagi de gust!!

dimecres, 6 de gener del 2010

FLORS DE BRANDADA DE BACALLÀ




Amb aquesta recepta participo al concurs que la Gemma Lienas ha organitzat per les lectores del seu darrer llibre Us espero a taula.

Com sovint tafanejo el bloc de la Gemma en vaig poder assabentar que la Escriptora, feminista, lectora compulsiva, defensora dels drets de les persones que han estat relegades a la perifèria del poder (dones, homosexuals, no catòliques, etc.) i convençuda que un món més just és possible (així és com ella es defineix en el seu bloc) preparava aquest concurs.

He variat una mica la recepta, ja que a casa ens agrada molt el bacallà, així que no he afegit patata ni llet, per tal que el gust sigui més fort, com també he afegit fulles de pasta fil·lo, per comptes de llesques de pa.

Per a 10 flors

300 grs de bacallà
2 grills all laminat
50 ml oli oliva
500 ml oli girasol
10 fulles de pasta fil·lo

Elaboració:

Una vegada tenim el bacallà dessalat i escorregut, el tallem a tiretes petites.
En una cassola, posar-hi oli d'oliva enrossir l'all a làmines, quan l'all estigui ros afegir el bacallà i, amb una cullera de fusta remenar fins que comenci a desfer-se el bacallà.
En un pot de fer anar el túrmix aboquem tot el bacallà amb l'oli d'oliva. Afegir l'oli de girasol i fer com una maionesa, deixar refredar a la nevera. (si és d'un dia per l'altre millor)

Al mig de la fulla de pasta fil·lo es posa una cullerada gran de brandada, s'agafen les puntes de la fulla com si fos un farcell i se li dona uns tombs, es deixa anar de manera que quedi forma de flor. Col·loquem el farcell en una safata d'anar al forn amb paper, s'enforna a temperatura 200 uns 5-8 minuts, tot vigilant el color que quedi torradet (tot dependrà del forn).

Que vagi de gust!!