dimecres, 6 de gener del 2010

FLORS DE BRANDADA DE BACALLÀ




Amb aquesta recepta participo al concurs que la Gemma Lienas ha organitzat per les lectores del seu darrer llibre Us espero a taula.

Com sovint tafanejo el bloc de la Gemma en vaig poder assabentar que la Escriptora, feminista, lectora compulsiva, defensora dels drets de les persones que han estat relegades a la perifèria del poder (dones, homosexuals, no catòliques, etc.) i convençuda que un món més just és possible (així és com ella es defineix en el seu bloc) preparava aquest concurs.

He variat una mica la recepta, ja que a casa ens agrada molt el bacallà, així que no he afegit patata ni llet, per tal que el gust sigui més fort, com també he afegit fulles de pasta fil·lo, per comptes de llesques de pa.

Per a 10 flors

300 grs de bacallà
2 grills all laminat
50 ml oli oliva
500 ml oli girasol
10 fulles de pasta fil·lo

Elaboració:

Una vegada tenim el bacallà dessalat i escorregut, el tallem a tiretes petites.
En una cassola, posar-hi oli d'oliva enrossir l'all a làmines, quan l'all estigui ros afegir el bacallà i, amb una cullera de fusta remenar fins que comenci a desfer-se el bacallà.
En un pot de fer anar el túrmix aboquem tot el bacallà amb l'oli d'oliva. Afegir l'oli de girasol i fer com una maionesa, deixar refredar a la nevera. (si és d'un dia per l'altre millor)

Al mig de la fulla de pasta fil·lo es posa una cullerada gran de brandada, s'agafen les puntes de la fulla com si fos un farcell i se li dona uns tombs, es deixa anar de manera que quedi forma de flor. Col·loquem el farcell en una safata d'anar al forn amb paper, s'enforna a temperatura 200 uns 5-8 minuts, tot vigilant el color que quedi torradet (tot dependrà del forn).

Que vagi de gust!!

9 comentaris:

  1. Queda molt bonic presentat així en farcellet... la pasta fil·lo m'encanta!
    Jo acabo d'enviar la meva recepta al concurs, a veure si guanyem :)

    ResponElimina
  2. Doncs a veure si teniu sort la Gemma i tu!
    La pasta filo la poses al forn sense pintar-la amb mantega? T'ho pregunto perquè si et queda així sense posar la mantega, a partir d'ara m'estalviaré aquesta feina.
    Quina idea més original presentar la brandada dins d'una flor comestible!
    Repeteixo, que tingueu molta sort!

    ResponElimina
  3. Gemma,
    Això, això. jajaj, però encara que no guanyem, almenys hem participat, que ja és força important oi?, una abrçada.

    Margarida, la poso tal qual al forn, el que si la vaig vigilant, perquè si no estàs al tanto de seguida es fa negre.
    Una abraçada, wapa!!

    ResponElimina
  4. Gemma,
    Ara acabo d'enviar la segona, per això de temptar més la sort, jejeje.
    Apa, ens veiem dissabe, si el temps ens ho permet espero!

    ResponElimina
  5. Carme, em vaig alegrar de coneixer-te personalment a la trobada d'ahir a Castellterçol. Anirè passant per aquí a veure quines noves coses bones ens proposes.

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies,
    Igualment, doncs sempre és bo possar cares ehhhh.
    ptnts.

    ResponElimina
  7. eiiiiiiiii!!!!!!!!!

    m'agrada molt el teu blog!! i les fotos... pfffffff em fan entrar gana... i el millor és que ho fas fàcil!!
    Desitjo que tinguis molta sort!!
    ets una crak!!!!!!! mmmmmm quina ganona!!! jeje
    petons

    Lena

    ResponElimina
  8. Just aquest cap de setmana volia fer brandada i aquesta és una manera molt original de servir-la! A lo millor ho faig així :)

    Molta sort amb el concurs!!!

    Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

    ResponElimina