dimecres, 6 de maig del 2009

Torrades de Sta. Teresa (Torrijas)







Aquestes torrades em recorden quan jo era petita, doncs a casa, quan començava la Quaresma la meva mare i la meva tieta ja les preparaven. A tots en encantaven, fins i tot la meva tieta els hi feia un almibar, que encara eren més sucoses.
Actualment, les segueixo fent en menys quantitat, és clar, doncs pels bons records que em transporten al passat i pel Pare, que tot i essent diabètic li tornen boig.
La preparació és sencilla, però entretinguda.
INGREDIENTS:
Pa de dos o 3 dies sec
llet
sucre
canyella
pela de llimona i taronja
canó de canyella
canyella en pols
oli
ou
Pel guarniment:
sucre i canyella en pols
PREPARACIÓ
En un gibrell es posa llet, sucre, canó de canyella, canyella en pols i les peles, es tasta que estigui força dolç, es remena fins que el sucre sigui ben desfet. Llesquem el pa i el posem a que xupi la llet. Una vegada estigui xop, el posem en una reixeta, mentrestant, en un plat anem baten ous i pasem la torrada per l'ou. Una vegada estigui banda i banda pasada per l'ou, ja amb una paella amb força oli, les fregim.
Anirem continuament colant l'oli, doncs de seguida es posa negre per el sucre.
Anirem colocan en una safata i espolvorejant amb la barreja de sucre i canyella.
Es menjan fredes.




2 comentaris:

  1. És d'aquelles receptes que tinc pendents i que no trobo mai el moment de fer...

    ResponElimina
  2. Gemma,
    No cal que sigui la Quaresma ni setmana Santa, doncs pel Nord d'Espanya, a molts Restaurants, les tenen sempre a la Carta de les postres.
    Ummmmm, que són de bones!!
    Una abraçada.

    ResponElimina