dijous, 12 de novembre del 2009

Amanida tèbia amb formatge camembert arrebossat amb kikos



Aquesta amanida, per a qui ens agrada el formatge, està força bona i a l'hora diferent. És una mica empipadora a l'hora d'haver de fer la preparació amb el formatge, però quan la tens a taula, són d'aquelles coses que dius: Val la pena!.
És una recepta que mig vaig escoltar a la ràdio, de vegades em pasa, que quan expliquen una recepta mentrestant condueixo, sempre arribo al lloc sense haver-la acabat d'escoltat del tot, i aquesta va ser una d'aquelles, que quan arribes al lloc donan ganes de no baixar del cotxe per tal d'acabar d'escoltar la preparació.
Bé, doncs, amb el que mig vaig escoltar i la meva iniciativa ho vaig posar en pràctica.


INGREDIENTS:
1 Bossa de kikos (blat de moro torrat Mister Corn)
5 talls de formatge camembert o similar
1 ou
dirents varietats d'enciams
pinyons
panses
oli
vinagre
mel

PREPARACIÓ:
Primer de tot, haurem de refredar el formatge al congelador, per tal de que quan el tallem es faci un tall net, d'aquest manera no s'enganxa. Quan tenim els talls que necessitem, el tornem a refredar al congelador, atès que ràpidament agafa escafor i s'enganxa. Una vegada ja el tornem a tenir dur, ja tindrem preparada la farina de kikos que la picarem una mica grouxuda, sense arribar a fer farina, aleshores suquem el formatge per l'ou batut i l'arrebossem amb el blat de moro, si no s'enganxa prau bé, tornarem a repetir l'operació, és a dir: tornarem altre vegada a passar-lo per l'ou i el blat de moro trinxat.
Quan el tinguem a punt, tornarem a refredar-lo, fins al moment de fregir en una paella amb oli, com si es tractès d'una carn o altre arrebossat.
Vinagreta:
enrrossirem els pinyons per la paella amb oli, per tal que vagin agafan color, i afegirem les panses, tot seguit un xurrup de vinagre i la culleradeta de mel.

Una vegada tenim tot preparat montem el plat i afegim la vinagreta tebiona pel damunt.
Que vagi de gust!!

2 comentaris:

  1. Tot i que no soc massa amic dels kikos, si que ho soc (un fanatic) dels formatges i del camembert en particular. Aquesta amanida ha d'estar bona, bona, bona.Una abraçada

    ResponElimina
  2. gràcies Josep!
    En a mí el kikos m'agraden a estones (quan fem tarda de cinema) i a més, em recorden quan jo era petita, quan anava al cinema, ja aleshores me'ls menjava amb xocolata i em deien que quina cosa més rara que feia. En l'actualitat aquesta combinació la fem.
    Una abraçada.

    ResponElimina