dilluns, 8 de febrer del 2010

RÈMOL O TURBOT AL FORN AMB OLIVES NEGRES










Quan dissabte al capvespre, en Pere, es va presentar amb aquet turbot, vaig quedar estabornida, doncs havia previst fer Xató.
Era un pecat haver-ho de congelar, estava tant fresc que s’havia de menjar ja!
Sempre l’he fet al forn, també a la cassola, amb suquet, però buscava alguna cosa diferent, així que mirant, mirant ; vaig trobar en el llibre de Cuines de TV•3 “tardor-hivern” una recepta de la Carme Roscalleda , que no és exactament de turbot sinó de llobarro, però em va agradar força. Continuant tafanejant pels blocs, ves per on!, el Cullerot festuc havia fet la mateixa amb turbot, així que vaig pensar: endavant!!
Tot i fent alguna cosa diferent, l’he preparat com sempre que faig un peix al forn, amb patates i ceba a sota.
El que ha canviat i, que a més, queda força bo han estat les olives negres d’Aragó, i una ceba enrossida amb uns daus de tomata i 1 ½ copa de cava.
La recepta, no deia cava, sinó vi, i també deia porro, però jo no en tenia, així que ho he fet amb ceba.
Però la veritat és que ha estat un plat excel•lent, per endavant han anat les Felicitacions.

INGREDIENTS:

2.750 kg rèmol o turbot
½ kg de patates
1 ceba
1 porro o ceba
2 tomates
100 g d’olives d’Aragó sense pinyol
Sal i pebre
Julivert
1 ½ copa de cava

PREPARACIÓ:

Talleu les patates a rodanxes, saleu-les i col•loqueu-les en una plata amb oli, igualment amb la ceba, salpebreu, col•loqueu el turbot a sobre, es cou al forn calent a 200º durant uns 30 minuts.
En un bol a part, barregeu-hi el porro o ceba, prèviament trinxat i sofregit; les olives; el tomàquet saltejat, i les fulles de julivert, el cava. Traieu el peix del ; poseu-hi la barreja i torneu-ho a enfornar.
Deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts més.


Que vagi de gust!!

12 comentaris:

  1. Uau, quin sort que arribi a casa un peix com aquest... El turbot és dels meus preferits.
    Amb la recepta de la Rusca segur que debia quedar bon´sisim, la idea de l es olives negres la trobo genial...

    ResponElimina
  2. Quina sort que algú t'arribi a casa amb una peça com aquesta! A casa meva només arriben amb la gana!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. I no se'n troben sovint de tan macos com aquest! A mi també m'agrada molt el turbot! I no tinc la sort que me'l portin a casa!

    Amb 30 minuts hi va haver prou perquè les patates et quedessin tan torradetes? A mi em queden una mica crues, i per això el que faig és fer-les primer al vapor i després posar-les a la plata amb el peix.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Carme; Quina "il.lu" que obrin la porta de casa teva et trobis amb una peça d'aquestes mides... doncs igualment també... felicitacions Carme¡¡. :-D

    ResponElimina
  5. Gemma,
    En Pere és així, devegades apareix amb altres animalots, que no li fem cap lleig, al contrari, sempre són benvinguts.
    És un bon amic, d'aquest hi han pocs.
    Salut,

    Dolça-Glòria:
    Ell gaudeix de la nostre alegria que hi possem i de com després ho cuino.

    Margarida,
    A la parada d'en Pere al Mercat del Ninot, hi ha de tot i més, també molta qualitat, doncs la clientela s'ho mereix.
    Pel que fa a les patates, suposo que depend del forn, si, si, mig hora i el cinc minuts posteriors, amb el forn dalt i baix.
    Una abraçada,

    Josepb,
    Ni que ho diguis, fa realment molta il·lusió!!, imagina't que vaig arribar a casa i em va alegrar l'estona, doncs arribava desolada,doncs m'acabavem de possar una gran multa els mossos; tot per anar al LilD a buscar pasta de full; s'havia acabat al de Vilanova i vaig anar fins a Cubelles, em va sortir ben cara la pasta de full i tot plegat per arribar a Cubelles i tampoc hi havia, així que imagina't
    Una abraçada maco!!

    ResponElimina
  6. Hola Carme,

    Aquest és el meu peix preferit, està deliciós i la recepta que has fet ha d'estar molt bona!

    I al dia següent deuria ser la Xatonada oi? ostres! sessió doble!

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  7. Carme, que bo!!!

    M'encanta el turbot...!

    Enhorabona pel blog i gràcies per compartir les teves experiències culinàries!

    ResponElimina
  8. El turbot es un dels meus peixos preferits i que el pots fer de moltes maneres i sempre et queda molt be, la idea de les olives negres la trobo força be, tindre que provar-ho la propera vegada.
    Un peto

    ResponElimina
  9. M'encanta el turbot, però sempre l'he fet a la brasa. Sé que no queda molt refinat, però m'agrada rosegar les espines... I a l abrasa, al quedar com més ressec, s'aprecia més la gelatina de les espines. En tot cas, aquest té molt bona pinta!.

    ResponElimina
  10. M'agrada molt el turbot, i aquesta recepta crec que és de les que em faran les delícies futures, la tindré molt en compte!
    Petons

    ResponElimina
  11. Quina passada de peix!! si que hagués estat un pecat ficar-lo al congelador...això de les olives negres m´ha semblat que ha de ser molt bo, et copio la idea...petonets

    ResponElimina
  12. Anna de Llepadits,
    Has de tastar-lo d'aquesta manera, a vosaltres que us agrada tan el peix us agradarà.
    Una abraçada,

    Mireia,
    gràcies a tu, per seguir-me i fer comentaris, doncs els bloc sobreviuen gràcies als vostres comentaris.
    petons wapa!!

    Sion,
    La veritat és que aquest peix amb la gelatina que té, si t'agrada val la pena menjar-ho.
    Una abraçada per tu i en Miquel.

    Ricard,
    Tens raó que a la brassa queda més resec i la gelatina no està tant llapiçossa, però així també pots escurar les espines i sobre tot el cap, que se'l va menjar el meu pare i va dir que estava per llepar-se els dits.
    Una abraçada,

    Maragda-La Quinta de Luculus,
    Tasta'l així està molt i molt bo, fins i tot les olives agafen el gust del peix.
    Una abraçada reina!!

    Mª José-Dit i fet,
    Si tens ocasió prova de fer-ho, fins i tot amb altre peix.
    Una abraçada wapa!

    ResponElimina