diumenge, 7 de febrer del 2010

XATONADA







Comença el CARNAVAL i, és per això, que hem d’anar escalfant motors.
Aquest any la Xatonada de la feina ha estat diferent a la dels anys anteriors.
La ubicació ha estat en un lloc diferent, així com la forma i la manera de com fins ara seguíem les colles de les TIETES i les NEVODES.

Des de la prejubilació de l’autèntic company Josep Delgado (el gran Capità), es va formar una nova colla, (unificant varies) encara més nombrosa (xicots i xicotes i més grans de 18 anys de feina), que amb aquesta és la 3ª festa que es duu a terme i, Déu ni do, en poc temps.
Fins ara, cadascuna de nosaltres portàvem alguna cosa del xató, truites, escaroles, i alguna cosa més com estovalles, plats, begudes i tot el que calia per l’autèntica XATONADA. Una servidora s’encarregava de la salsa del Xató i dels seus components: seitons, bacallà, tonyina, olives, etc.

Aquest any, ha estat força diferent, doncs la festa l’han organitzat el company prejubilat JOSEP DELGADO (que té tot el temps del món) i “l’Africano”, tots dos, fan que les Festes siguin inoblidables i diferents.
L’Africano (ell s’autoanomena així), amb les seves trilogies cada vegada més màgiques i divertides, per la qual cosa fa que l’animació i l’expectació sigui un èxit assegurat.
En Josep Delgado ens delecta sempre, amb el seu raig de veu i les seves Paraules d’amor, Pel teu amor (Rosó), Mediterràneo, ranxeres i, tantes d’altres cançons, que fa que les festetes es facin curtes i, que cap de nosaltres voldríem que s’acabés la nit, però hem de tornar a casa.
Val a dir també, que aquest any hem anat els quasi 34 amb un toc de Carnaval, que ha estat la cirera.
La colla de les Tietes (Chicas de Oro) i la de les Nevodes (Las veneno), amb el micròfon, que no el deixem anar, per no dir del xicot de joventut, l’Oriol que les a sap totes.
Axí doncs, aquest any en Josep i l’Africano, van organitzar la XATONADA al bar de “CA’L NOI”, un dels llocs de Sitges, on el Xató és com a casa, a més de poder gaudir, de tot un ventall de fotos i quadres de Festa Major, de la Jove de Sitges, i de tots el balls, fins i tot pots menjar en una de les taules pintades per en SANTIGO RUSIÑOL.
Quan entres a Ca’l Noi, t’endinses en la Festa, si, si, en la Festa Sitgetana.

MENÚ:
Xató, truites, coca de llardons, vi, aigua, moscatell i xerinola.
Tot això com ja us hi explicat amenitzat amb la gran veu d’en Josep Delgado, presentació, trilogia del Far west de la Gran Subur City a càrrec de l’Africano.

Fins la propera!!

PD: Podeu gaudir de la veu d’En Josep Delgado a la Masia de Canyelles, dissabtes nit i també el podeu contractar, es dedica a fer BBC’S.

11 comentaris:

  1. Devíeu passar-ho d’allò mes be, amb un ambient gairebé màgic, i amb el xato boníssim ¡¡¡¡ i la resta del dina, ens anotem el nom del restaurant de referència
    Una abrasada

    ResponElimina
  2. Entre la música, la disbauxa i aquest xató... una festassa!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Això sí que és una festassa en majúscules! M'encanten totes aquestes tradicions, els carnestoltes, les xatonades, les calçotades... tot sigui per fer festa grossa i gaudir dels amics!

    ResponElimina
  4. Això es una festa , bona companya i bon menjar!!!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Sion, Ja ho pots ben dir! m'encanten aquestes Festes, Una abraçada.

    Mercè,
    Sempre que fem alguna cosa d'aquestes se'ns fa curt, la veritat, però val la pena fer alguna d'aquestes trobades.

    Gemma,
    Acostumem a fer aquestes festes per no perdre les amistats, doncs darrerament estem els companys molt separats en ubicacions diferents i amb personal nou, així que els vells hem de fer tot això per conservar les amistats de tants anys.
    Llàstima que no se, introduïr la música del CD, que en Josep en va regalar.
    Quan aprengui ho faré.
    Una abraçada,

    Dolors,
    totes les festes siguessin com aquestes.
    Un petó wapa!!

    ResponElimina
  6. Què bé! Carnestoltes, festa i bon menjar i sobretot bons amics per passar-s'ho bé!
    Disfruta que aquestes festes s'ho valen!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Quina festassa que feu!!! Disfruta moltíssim guapetona!!! i aquest xató per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  8. Glòria,
    M'encanta el Carnaval, el de Vilanova és xulo, de poble, de protesta, però fa anys disfrutava força sortint a Sitges dalt de la carrossa, amb plumas a lo loco, jajaja.

    Marta,
    Procurem fer-ho, doncs la vida pasa en un tris tras, així que hem de disfrutar el que podem.
    Una abraçada, wapa!!

    ResponElimina
  9. Carme!!!
    L'altre dia vaig tenir gent a dinar i em vaig decidir a provar de fer el romesco... Vaig buscar la recepta típica sitgetana (està molt bé la pàgina www.rutadelxato.com, hi ha les diferents receptes de cada poble del Garraf i del Penedès)... Però com a tarragonina acostumada a la salsa dels calçots, el romesco, tot i que estava molt bo, em va sortir una barreja entre les dues salses... Així que t'he de demanar (si no és molt...) un "truqui" dels bons...

    Petonets!

    ResponElimina
  10. Jo no vaig poder anar-hi per culpa de la migranya ... és que com el meu nom indica ja tinc una edat jejeje

    A la propera no hi falto. Petonets!

    ResponElimina
  11. Mireia,
    Te la faig a mans en el teu correu.
    Una abraçada, bonica.

    Tieta A,

    Et vas perdre una xatonada força bona, però el millor l'ambient de compis genial!!
    La propera que serà aviat una calçotada!!

    ResponElimina