dijous, 4 de març del 2010

BACALLÀ AL FORN AMB ALL I OLI




A casa, el bacallà ens agrada força, així que quan trobo d'aquest tan doble, encara es gaudeix més.
Aquests tres talls concretament feien més de 3/4 de quilo, així que és per a gaudir-hi de debò, tot i que solament el va menjar el meu marit.
Com darrerament no trepitgem el tros perquè hi tenim l'Avi a casa (el meu pare), doncs el vaig haver de fer al forn i no a la brasa com sempre acostumo a fer-ho quan l'he de fer, amb all i oli, abans però, vaig haver de dessalar-ho.
El vaig tenir 5 dies en aigua a la nevera, el sisè vaig canviar 2 aigües i el setè el vaig cuinar. Si el sisè dies encara hi ha un punt de sal, se li canvia altre aigua abans de cuinar-lo, en el cas que sigui menys doble amb els 5 dies i un canvi el sisè, jahi ha prau. El motiu de deixar-ho 5 dies és perquè d'aquesta manera el bacallà s'esponja i puja més. Si fem un dessalat ràpid no puja tant, aquesta és la raó de deixar-ho tants dies.
Per anar al forn, es posa en una safata duran uns 10 minuts, més o menys depenent del gruix, tot vigilant mica en mica, doncs el bacallà no ha d'estar massa fet.
Tot seguit preparem un morter amb all i oli, això si, fet a mà, com el del meu logo.

Bé, doncs que vagi de gust!!

15 comentaris:

  1. que bo!!! A casa també ens agrada molt el bacallà.

    ResponElimina
  2. Boníssim el bacallà i si el gratinem, com fas tu ( i també jo) amb allioli de morter, no amb maionesa mb all, EXQUISIT!!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Carme; Uns bons talls aquets de bacallà, ara que tenim la quaresma aquí... encara que amb aquest goig que fa aquest bacallà, ja pot venir i estar-se el temps que volgui la quaresma... :-D
    Que vagi de gust Carme¡¡

    ResponElimina
  4. Si, la gent acostuma a tenir-lo en remull 1 o 2 dies màxim, i jo sempre el tinc 5 o 6 dies, perquè com bé dius, queda més flonjo. Però aquest que ens ensenyes és super maco, tan gruixut.
    Es nota que es Quaresma, oi? Tothom posant receptes de bacallà! Jo ahir també en vaig menjar. A veure si penjo la recepta un dia d'aquests...
    Un petó

    ResponElimina
  5. Visca el bacallà!!
    Així amb l'allioli gratinat a mi m'agrada molt. I si és bacallà de cualitat i gruixudet com aquest...bufff.

    ResponElimina
  6. Sílvia,
    Penso que el bacallà agrada a tothom oi?, a més, es pot menjar de mil maneres, tot i que sempre hi ha algú que no li fa gràcia.
    Una abraçada,

    Dolça: Glòria, tu ets de les meves ehhh. l'all i oli i d'altres salses,
    Una abraçada,

    Josepb, ja tens raó. ja, aquest bacallà no sempre el trobo, així que quan al veig, tot i que és car, val la pena.
    Apa, que tu els que has fet a la llauna, hi ha per llepar-se el dits.
    Una abraçada,

    Margarida,
    Tens raó, tot va a temporada oi?, doncs jo avui ja he tornat a possar-hi en remull, per la setmana vinent, tot i que no és tan maco com aquest.

    Starbase:
    Si senyors!!visca el bacallà, ara ja comença la temporada!!
    petons,

    ResponElimina
  7. El bacallà és bo de totes maneres i a vegades, fet de la forma més senzilla, el resultat és extraordinari, com es aquest cas.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. M'alegra veure que fas el remull del bacallà més o menys com jo... En el meu cas faig 6 dias, canvio aigua i un dia més. Però es més o menys el mateix. I em queda gruixut i laminat... Però no pots imaginar les vegades que m'ha tocat escoltar "no es fa així...!"... :-))). Per tant m'alegra llegir el teu post...

    ResponElimina
  9. Josep,
    Et dono tota la raó, doncs el bacallà de per si, és un producte que amb no res que li facis et dona un resultat exquissit.
    salut,

    Ricard Sampere,
    Tota la vida la meva mare ja ho havia fet, doncs la bacallanera tant del barri (Poble Sec) com la del mercat de St. Antoni a BCN, ja li aconsellava, també a Vilanova la de tota la vida del mercat així ens ho va tornar a dir, per tant, he de dir, que per coindidència i per experiència de totes tres hauria de ser així.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  10. Ondia, quins talls més macos!! .. i tot va ser només per al teu marit? Carai !!.... la propera vegada també ho deixaré a la nevera com tu dius, encara que això de preveure-ho amb una setmana d'anticipació ...
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  11. El bacallà així es deliciós, no l`em provat mai a la brasa, a la primera ocasió el faré.
    Petons

    ResponElimina
  12. StHilari:
    Alfons, tens raó el tema de preveure el menjar dies abans, però perquè quedi bé ha de ser d'aquesta manera i, més aquest que és tan doble, que no el trobo sempre que vull.
    Salut,

    Fem un mos: Sion, si tens oportunitat tasta'l és bo de veritat.
    Apa, salut,

    ResponElimina
  13. Carme, jo no sóc gens de bacallà. Però et confessaré una cosa, si és ben tendre, com aquest teu, i me'l camufles amb algun acompanyament o salsa, me'l menjaré tan tranquila. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. Mercè,
    ja ho pots ven dir, doncs aquest bacallà es d'aquell que quan el menjes el fas a làmines i barrejat amb l'all i oli, de ben segur que te'l menges.
    Apa, petonets.

    ResponElimina
  15. M'agrada molt el bacallà gratinat i per com es pot apreciar a la foto, es veu que t'ha quedat tal i com a mi m'agrada de cuit, no massa fet ni resec.

    Moltes felicitats! Ja la provaré un dia :)

    Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

    ResponElimina