dimecres, 3 de març del 2010

VERAT EN ESCABETX






El verat es un bon peix per fer en escabetx, igual que la tonyina i les sardines. A la brasa es pot menjar tal com és, macerat o com a coca de verat a la brasa.

Aquest peix és un dels ingredients essencials de la llandeta de peix (Dénia, Xàbia i Calp), plat que té el seu origen a Dénia.

Per fer el verat en escabetx, primer netejarem la tripa, tallarem el cap, en aquest cas, he fet taquets, també es pot fer sencer,el salarem, tot seguit agafarem els talls i els passem per la ferina, posarem a fregir fins que estigui ros.

Anirem col·locan en una safata de fang. Una vegada hem fregit tot, en el mateix oli, en compte que no estigui cremat per la farina, afegirem ceba que vagi fent poc a poc, també uns quants grills d'alls. Una vegada ven potxadet, afegim el llorer i la fanigola,uns caienes i unes boles de pebre, fem uns tombs i incorporem amb compte una cullerada de pebre vermell, tot seguit amb la paella treta del foc per tal que el pebre vernell no es cremi, afegim un got gran de vinagre i un altre no tan gran d'aigua, deixem que faci una mica i tot seguit incorporem tot sobre el verat que haviem reservat a la safata.
Es deixa reposar d'un dia per l'altre, per tal que el peix agafi el gust.

Bon profit!!

5 comentaris:

  1. Bona recepta, no he fet mai el verat en escabeix i és una alternativa mes per aquest peix que sols cuino d'un parell de maneres.
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. Com la Dolors, no he fet mai el verat en escabetx, sempre hi faig les sardines... Però per variar, m'apunto la idea :)
    D'un dia per l'altre guanya moltíssim, oi?

    ResponElimina
  3. Apa que bó!!!!
    Mai hagués imaginat que preparar algu amb escabetx era tan sencill!
    Aquesta si me la l'apunto per fer-la ben aviat, per quan fassi més bon temps, perquè aquest plat es menja fred veritat?
    Moltes gràcies per ilustrarme en l'art de l'escabetx.
    Un petonarro

    ResponElimina
  4. El verat fet així queda molt bo.
    Petons

    ResponElimina
  5. Dolors,
    Prova'l, doncs la veritat, no se que dir-te les ardines estan bones però el també. Hi han dos tipus de verat, aquest és el que té menys espina, te unes ratlles allargades, és el que en castella es la caballa o el verdel. Hi ha un altre tipus que es més verd i negre que també es verat, però aquest té més espina.
    Salut,

    Gemma,
    Sí, és cert que d'un dia per l'altre guanya, doncs així agafa el gustet del vinagre, fins i tot si no s'ho crupeixen en dos dies encara més bo.
    Apa, salut,

    Montse,
    És veritat que és una recepta ben fàcil.
    Salut,

    Sion,
    Fet així, amb pa amb tomate i una copa de cava, no et dic res, jajajaj.
    petó.

    ResponElimina